Felújítják a sótonyi Főteret

Pályázati forrásból újult meg nemrég a faluház Sótonyban. A helyi Főtér rekonstrukciója április elején kezdődött, várhatóan június közepéig tart majd. A templom túloldalán élők örülhetnek.

Ambrózai Zsuzsanna

- Komplex pályázatról beszélhetünk a faluház illetve a Főtér felújításának esetében - mondja Vörös István, Sótony polgármestere. - Két ütemben zajlanak a munkálatok. A faluház külső megújítása tavaly szeptemberben kezdődött és most a műszaki átadásnál tartunk - teszi hozzá.
Kívülről teljesen megújult, külső hőszigetelést kapott az épület, kicserélték az ajtókat, ablakokat, és a cserépszedés, a tető rekonstrukciója is elkészült. Szintén a pályázat segítségével tudták megvalósítani az épület akadálymentesítését.

A környezetre is ügyeltek, a ház hátsó részénél a teraszt is átépítették, térköveket rakatak le és füvesítették, parkosították a területet.

A főtéri munkálatok április elején kezdődtek. A legjobban talán a templom túloldalán élők örülnek majd, hiszen régóta gondot okozott már a két út összekötésének hiánya. Most új útvonal csatlakozik be a már meglévőekhez, ezáltal könnyebb lesz a közelekdés. Huszonkét házat érint a probléma, ha elkészül a felújítás, nekik már nem kell kerülniük, megközelíthető lesz minden oldalról autóval is a Főtér és környéke.

A tervek szerint parkolóhelyeket is kialakítanak, nagy szükség van rájuk. Új burkolatot kap az egész tér, padok és szeméttárolók kerülnek ki a Főtérre. Az emlékmű környékét is rendbe teszik. A munkálatok zárásaként parkosítanak, füvesítenek majd.

A tervek szerint a Főtér felújítása június 15-re készül el. A sótonyiak remélik, minél hamarabb használhatják az új területeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!