Fertőzött kútvíztől halt meg egy baranyai csecsemő

Pécs - Meghalt egy háromhetes csecsemő a közelmúltban, mert tápszeréhez rendszeresen nitráttal szennyezett kútvizet adtak hozzátartozói a baranyai Lothárdon - tájékoztatta Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője hétfőn az MTI-t.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az ügyben még közigazgatási eljárás keretében indult vizsgálat. A kislány otthonában lett rosszul, mentővel a pécsi gyermekklinikára szállították, de az orvosok az életét már nem tudták megmenteni. A boncolás során derült ki, hogy a halál oka nitrátmérgezés" - mondta el az eset körülményeiről a bűnügyi osztályvezető.

Hozzátette: a rendőrség ennek alapján gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kezdett nyomozni ismeretlen tettes ellen. Szakemberek a kútvízből az egészségügyi határértéket jelentősen meghaladó nitráttartalmat mutattak ki. A hozzátartozók azt vallották, hogy bár vezetékes vizük is van, spórolásból inkább a kutat használták, s ettől ők nem lettek rosszul.

Fellegi Norbert megjegyezte, hogy az eset gyanúsítottja idővel egy hozzátartozó lehet, aki gondatlanságáért akár több év szabadságvesztésre is számíthat.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!