Formába hozzák magukat a Vácisok

Két és fél éves program lezárásaként rendezik meg a héten a Hozd a formád Magyarország tematikus hetét a szombathelyi Váci Mihály iskolában. A szabadidő átalakítása és a mozgás a cél.

Ambrózai Zsuzsanna

Az iskola két és fél évvel ezelőtt sikeresen szerepelt az Egészséges Városok Magyarországi Szövetsége által kiírt pályázaton, ennek köszönhető, hogy most minden a mozgásról  szólhat. A pályázat elsődleges célja, hogy a gyermekkori elhízás és a túlsúly ellen propagáljanak.

- Az iskolában is jelen van ez a probléma, a tanulók 10-11 százaléka túlsúllyal küzd - mondja Móritzné Pusztai Erzsébet, az egyik programkoordinátor. Ennek ellenére azonban mindenki lelkesedik, diákok és kollégák egyaránt  teszi hozzá dr. Füredi Árpádné programkoordinátor.

A program két és fél éve indult. Fél évet vett igénybe a tanárok felkészítése a feladatra, a megfelelő programok megszervezésére, az előkészítésre. Tavaly rendezték az első tematikus hetet, az egészséges táplálkozás jegyében, idén a mozgás és a szabadidő átstrukturálása a fő téma.

Országos szinten tizennégy város tizennyolc iskolája vesz részt a programban. Érdekessége, hogy a Dunántúli régióból csak két győri iskola és a szombathelyi Váci Mihály iskola csatlakozott. Ez annak tudható be, hogy elég nagy az önrész, amit biztosítani kell a pályázathoz. Ha mi sem kaptunk volna támogatást a várostól, nem tudtunk volna részt venni - mondja Pusztai Erzsébet. 

Hétfőn az iskola diákjai, tanárai közös futással indították a tematikus hetet rendőri felvezetés mellett indultak a sportligetbe. A programok egész héten a tanítási időn kívül esnek, ez azonban senkit sem tántorít el a sportolástól. Pénteken túrázással zárják a rendezvényt Kőszegen. 

A gyerekek idén is lelkesek, a tavalyi rendezvényről  nagyon jók az emlékek - teszi hozzá Pusztai Erzsébet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!