Gárdatagokat vittek el a rendőrök egy egri rendezvényről

Eger - A jogerősen feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájába öltözött résztvevőket vittek el a rendőrök szerdán egy Egerben tartott rendezvényről; a rendőrség nem nyilatkozik az ügyről.

MTI

Az Egri Lokálpatrióta Egylet által szervezett Szent István-napi Királyköszöntő rendezvényén jelent meg mintegy húsz, a Magyar Gárda fekete egyenruhájába öltözött ember a Dobó téren.

Szemtanúk beszámolója szerint a rendőrök többször felszólították őket, hogy hagyják el a rendezvényt, ám ők ennek nem tettek eleget; arra hivatkoztak, hogy ez egy új szervezet. 



Egy, a betiltott Magyar Gárda egyenruhájába öltözött férfit elvezetnek a rendőrök az Egri Lokálpatrióta Egylet Szent István napi királyköszöntő elnevezésű rendezvényéről a Dobó térről

Amikor az ünnepség végén az esemény résztvevői fáklyás felvonulásra indultak a várba, a rendőrök körbevették a csoportot, majd annak tagjait kettesével vitték a rendőrségi autókhoz. Elvitték Sneider Tamást, a Jobbik Heves megyei elnökét is. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!