Gázolás az átkelőn: orvostól várnak majd választ a bíróságon

Megtagadta vallomástételt ügyének második tárgyalásán is az a férfi, aki tavaly májusban Kőszeg egyik gyalogátkelőhelyén az autójával elütött egy ott bicikliző kislányt.

Simon Erzsébet

Sem az első, sem a második - keddi - tárgyaláson nem tett vallomást D. L. a Kőszegi Városi Bíróságon, ahol közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt kellett dr. Füzi Erzsébet elé állnia.

A per kezdetekor szakértőket, tanúkat hallgatott meg a bíró, ezúttal pedig ismét megkérdezte a vádlottat, kíván-e valamit mondani. Ő hallgatott, de a védője bizonyítási indítványt terjesztett elő, amit a bíróság akceptált, s elnapolta a tárgyalást.

Dr. Tóth László közölte: az orvosszakértői vélemény szerint a sértett állapota javítható, a súlyos egészségromlás akár meg is szüntethető. Ez a balesetet követő egy év múlva orvosi vizsgálattal kideríthető, s lényeges kihatással van a vádbeli tett  minősítésére.

A baleset tavaly májusban következett be, amikor a vádlott egyik este a kőszegi Alsó körúton haladt a határátkelőhely irányába. Egy útkereszteződés utáni zebrán elütött egy 11 éves gyereket.

D. L. körülbelül harminc kilométeres sebességgel érkezett a kijelölt gyalogátkelőhelyhez, s nem észlelte az áthaladó kislányt.

Az autó jobb eleje a biciklinek ütközött. A gyerek az úttestre esett, és súlyos egészségromlásként értékelhető többféle sérülést szenvedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!