Gázpisztollyal lövöldözött egy diák a parkban

Garázdaság vétségének megalapozott gyanújával hallgatott ki a rendőrség egy 19 éves középiskolai diákot, aki gázpisztollyal lövöldözött Mátészalkán.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Az egyik mátészalkai középiskola végzős tanulója kedden este egy parkban két lövést adott le engedély nélkül magánál tartott gázpisztolyából - mondta Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei főkapitányság sajtóügyeletese szerdán.

A százados tájékoztatása szerint a fiatalember kihallgatásakor azt mondta a rendőröknek, hogy a ballagási szerenádadás után egy ittas osztálytársukat akarták hazavinni, amikor megláttak egy feléjük közeledő, hangoskodó társaságot. Ő megijedt, mert azt hitte, rájuk akarnak támadni, s ezért lőtt a pisztolyával.

A szóvivő megjegyezte: az eset kapcsán senki sem sérült meg, más atrocitás sem történt. A rendőrség a riasztófegyvert lefoglalta, s a diák ellen eljárást indult, akit a garázdaságért a bíróság akár két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!