Gyermekmosoly 2011: Jázmin, Levente és László a nyertesek

Olvasóink közel ötszáz gyerekképet küldtek be, köztük sok olyat, ahol nem volt mosoly, ők kiestek a listából. A 75 mosolygó kisgyereket választottak ki végül, akiknek fotója megjelent az újságban és az interneten is. Közülük került ki a három győztes.

Merklin Tímea

Összesen 59181 szavazat érkezett, 1653 sms formájában, 34347 az interneten, 95 telefonon, és 23086 darabot küldtek be levél formájában, ami a mai világban elég meglepően magas szám.

Az első helyezett Kiss Jázmin Fanni (15,5 hónapos) lett 5432 szavazattal. A második Molnár Levente Márk (7 éves) 3894 szavazattal, a harmadik Orbán László (2,5 éves) 2910 szavazattal. A díjakat csütörtök délután adta át a gyerekeknek Halmágyi Miklós, a Vas Népe főszerkesztője egy kis ünnepi uzsonna keretében.  

Kaptak mesekönyvet: a Pannon Lapok Társasága nemrég megjelent kiadványát, a Mesék könyvét, ami 57 csodás mesét tartalmaz, olvasóink tollából. A Vas megyei mesékhez szombathelyi iskolások készítettek illusztrációkat. A Hófehérke divatáruház ajándékutalványaival nem annyira ők, mint inkább a szüleik tudnak majd mit kezdeni. Az első helyezett  Kiss Jázmin Fanni szülei rögtön felajánlották a nyereményük felét Giczinger Patriknak, akivel már szintén találkozhattak lapunk hasábjain.

- Patrik apukája, Giczinger Balázs osztálytársam volt általános iskolában - mondja Kiss Gábor, az első helyezett Jázmin édesapja.  - Ők is sárváriak, mint mi. A feleségem olvasott róluk az újságban, és most gondoltuk, hogy nekiadjuk a kislányunk nyereménye felét. Tudjuk, hogy csak hétvégente tudnak hazajönni a kórházi kezelések miatt. Felkeressük őket még karácsony előtt. -

Jázmin most nem mosolyog, de jól elszórakozik a kapott karácsonyi képeslapokkal, már leharapta róla a szánkózó télapót. Szüleitől megtudjuk, hogy legalább ötezer kép van Jázminról, mindennap fényképezik, legalább ezer mosolygós fotóból választották ki azt az egyet, amit beküldtek.

A második helyezett Molnár Levente Márk az egyik testvérével érkezett Körmendről, Rékával, aki 4,5 éves. Kisebb húga, Szonja még annyira picur, hogy nem akarták utaztatni. Leventével kicsit lehet beszélgetni, mert ő már 7 éves. Majdnem négyezer szavazatot kapott. Nagyon büszke, hogy bekerült az első három helyezett közé, nagyon tetszik neki a PLT-mesekönyv.

- Népszerűsítettük ismeretségi és baráti körben, internetes közösségi portálokon, hogy Levente bekerült az első 75 arc közé, kértük, hogy szavazzanak ránk  - mondja az édesanya, Pintér Annamária.

A kétéves Orbán Lászlót  Telekesről hozták a szülei, ő lett a harmadik. Őt is nagyon sokat fényképezik otthon, könnyű volt róla jó képet választani. Sokan szavaztak rá a falujában, Hegyhátszentpéteren, Gersekaráton, Vasváron. Csaknem háromezer szavazatott kapott. - Csak én magam több mint kétezer szavazatot adtam fel borítékban, annyit tettem bele, amennyi csak belefért. A barátnőim is sokat adtak fel - tudjuk meg Orbánné Pehm Ágnestől, a Lacus anyukájától. Gyűjtöttük az újságból kivágott cetliket, és amikor az emberek odaadták, Lacus mindig mondta: Köszi.

A Pannon Lapok Társasága minden évben - így a 2011-es karácsonyi ünnepekkor is -, megjelentet egy falinaptárt, amiben idén az első 75 mosolygó gyermekarc fog szerepelni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!