Gyönyörű táj, finom ételek: az Őrségben vártuk geocaching játékunk résztvevőit

Szalafő - A Pityerszeren vártuk geocaching játékunk résztvevőit. A hatodik forduló során a szalafői népi műemlékegyüttes mellett a magyarszombatfai őrségi vadászati kiállítást is látnivalók között kínáltuk játékos kedvű olvasóinknak. Fél 12-ig 119-en szerezték meg a játékhoz szükséges pecsétet.

Nagy Ildikó

Már nem is csodálkoztunk azon, hogy az ajkai Sipos Béla és felesége elsőként érkezett a Pityerszerre, a játék minden vasi állomásán így volt ez.


Erdős Géza és felesége, Rózsa a Fejér megyei Sárkeresztesről szintén a visszatérő túrázók közé tartoznak, tavaszi játékunk minden állomásán ott voltak. Szalafő után Magyarszombatfára, majd Szentgotthárdra indultak lazítani.

A veszprémi Kiss Györgyöt és feleségét, Editet kiskutyájuk, Vackor is elkísérte a kirándulásra. Fel is vetették: tehetnénk valamit annak érdekében, hogy a kutyás látogatók több helyre is bejuthassanak.  Ma ugyanis még sok olyan hely – például arborétum is – van, ahova hordozótáskában sem lehet bevinni a négylábú kedvencet.


A szombathelyi Kálmán László feleségével és gyermekével érkezett Pityerszerre, és dicsérte játékunkat, mondván: sok olyan helyre eljutottak, ahol korábban sosem jártak. A múlt heti, Kis-Balaton melletti kirándulás például sokáig szép emlék marad számukra, mondta.

Hoczné Hári Ildikó bátyjával, Hári Andrással és annak feleségével, Györgyivel Nagykanizsáról érkezett Szalafőre. A tavaszi játékban ez volt a negyedik állomás, ahova ellátogattak.


Tavaly őszi geocaching játékunk egyik fődíjának nyertesei sem hagyták ki a mai játékot. Az  ostffyasszonyfai Mátyás Szabolcs és felesége, Homlok Dóra, valamint két kisfiúk, az öt és fél éves Lázár és a két és fél esztendős Áron egy ajkai wellness-hétvégét nyertek az őszi játékon. A mai kirándulásra a születésnapos nagymamát is elhozták, persze a nagypapával együtt.

A mai geocachingelők a Pityerszeren lévő népi műemlékegyüttest ingyenesen tekinthetik meg, a magyarszombatfai  vadászati kiállításra pedig fél áron válthatnak belépőjegyet. Az étel mellé az  őriszentpéteri Bognár étteremben ingyen kávét, üdítőt vagy őrségi pálinkát, a Centrum étteremben pedig ingyen jégkrémet vagy fagyit kapnak játékunk résztvevői, akik ma 16 óráig szerezhetik meg a játékhoz szükséges pecsétet a Pityerszeren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!