Győzelemmel tért vissza az FTC az élvonalba

Körkép - Simán nyert az FTC a ZTE ellen, a 93. percben szerezte meg a három pontot a Videoton a Nyíregyháza ellenében, büntetővel szerzett három pontot a Paks a labdarúgó NB I. ma esti mérkőzésein.

MTI

Soproni Liga, a 2. forduló eredményei:

Ferencváros-ZTE FC 4-1 (2-1)
Albert Stadion, 12 000 néző, V:
Solymosi
Gólszerzők: Fitos (15.), Dragóner (34.), Pölöskey (77., 86.), illetve Máté (45+1.)
Kiállítva: Sluka (88.)
Sárga lap: Dragóner (12.), Ahmed (23.), Fitos (36.), illetve Máté (20.), Panikvar (66.)

FTC: Holczer - Lowton, Dragóner, Balog Z., Kulcsár - Fitos (Joaquin 83.), Ahmed, Ashmore, Wedgbury - Ferenczi, Shaw (Pölöskey 41.).
ZTE: Pogacsics - Kocsárdi (Schultz 63.), Kovács (Illés 73.), Bogunovic - Todorovic, Panikvar, Sluka, Máté - Kamber, Balázs (Magasföldi 55.) - Rudnevs.

A  találkozó előtt a ferencvárosi szurkolók egy hatalmas transzparenst feszítettek ki, melyen "Megjártuk a poklot és magunkkal is hoztuk" felirat volt olvasható. 
A 14. percben az egyik szektorban 60-80 drukker Romániát szidta, mire a lelátó többi részén ülő szurkolók hangos hajrá Fradi buzdításba kezdtek, a játékvezető nem állította meg a mérkőzést.
 Az első játékrészben a házigazdák birtokolták többet a labdát és megérdemelten vezettek, mert több helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél és ezeket jobban ki is használták.
 
Az 55. percben ismét felhangzott az ezúttal Szlovákiát és Romániát szidalmazó kórus, amely a korábbinál hangosabb volt, ezért a játékvezető megállította a játékot és csak azt követően folytatódott a mérkőzés, hogy a műsorközlő többszöri kérésére a drukkerek ismét a zöld-fehérek biztatásával törődtek.  
 A második 45 perc már kiegyenlített küzdelmet hozott, mindkét együttes több veszélyes támadást vezetett, de a befejezés a fővárosiaknak sikerült jobban.


Paksi FC-Nyíregyháza Spartacus 1-0 (1-0)
Paks, 3100 néző, V:
Bede
Gólszerző: Tököli (17., 11-esből) 
Sárga lap: Horváth L. (43.), illetve Mboussi (17.), Zabos (79.)

Paks:
Csernyánszki - Horváth L., Éger, Szabó J., Nikolov - Kiss T. (Nagy I. 76.), Böde, Lisztes (Tamási 84.), Zováth, Sipeki (Heffler T. 70.) - Tököli
Nyíregyháza: Vojinovic - Kiss Z., Mboussi, Goia, Cornaci (Lakatos 31.) - Homma (Szilágyi 82.), Zabos, Bogdanovic, Miskolczi, Stojkov - Andorka (Dosso a szünetben)

Jó iramú meccset játszottak a csapatok, a Vasast az első fordulóban kiütő Nyíregyháza azonban ezúttal kevésbé találta a ritmust. A Paks uralta a játékrészt és megérdemelten vezetett.
A hazaiak a hajrában több ajtó-ablak helyzetet hagytak ki, és akár fölényesebb győzelmet is arathattak volna.


Videoton FC-Diósgyőri VTK 3-2 (0-0)
Székesfehérvár (zárt kapus mérkőzés) V:
Szabó S.
Gólszerzők: Vujovic (51.), Alves (63., 93.), illetve Lippai (82.), Horváth G. (90.) 
Sárga lap: Horváth G. (36.), Lipták (91.), illetve Lakatos (31.), Kállai (36.), Viskovic (76.), Horváth G. (91.)

Videoton: Sebők - Lázár, Lipták, Horváth G., Andic - Szakály (Dvéri 66.), Farkas B., Nagy D. (Milanovic 88.) - Vujovic, Sitku (Polonkai a szünetben), Alves.
DVTK: Köteles - Lakatos, Viskovic, Horváth G., Kállai (Milicic 73.) - Lipusz, Búrány, Takács P., Gohér (Szabó V. a szünetben) - Balajti (Nagy R. 60.), Lippai.

A Videoton szurkolói kerítésen kívülről buzdították kedvenceiket a DVTK elleni zárt kapus mérkőzésen, de az első félidőben nem volt lehetőségük gólnak örülni. A fehérváriak szinte ki sem engedték saját térfelükről a vendégeket, de Köteles kapus eszén nem tudtak túljárni. 
 A második félidőben már többet tettek a csapatok a gólokért. A fölényben játszó Videoton kétgólos vezetésre tett szert, amit aztán a hajrára felpörgő DVTK a 90. percben kiegyenlített. A diósgyőriek nagy öröme azonban korainak bizonyult, mert a 93. percben Alves egy szerencsés góllal három ponthoz juttatta a Vidit.


Délutáni eredmény: DVSC-Pápa 2:0
Tegnap játszották: Vasas-Győri ETO 0:2

A további program, vasárnap:

Újpest FC - Kecskeméti TE-ERECO 17:30
MTK Budapest-Budapest Honvéd 20
Kaposvári Rákóczi-Szombathelyi Haladás


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!