Gyűjtés indult a kis Attiláért

Lapunk gyűjtést szervez a Kőszegen élő Sólyom család megsegítésére. Kiadónk, a Pannon Lapok Társasága a számlatulajdonos.

Némethy Mária

A három gyermeket nevelő, albérletben élő, nehéz sorsú családról, s legnagyobb kisfiúkról, a leukémiával küzdő  11 éves Attiláról hétfőn olvashattak cikket a honlapunkon.

Mi történt a  megjelenés napján? 

Nagyon furcsa élmény volt szembesülni azzal, hogy hirtelen sztár lettem, pedig sohasem kerestem semmilyen feltűnést, népszerűséget  - meséli az édesanya,  Sólyom Attiláné.  

Az utcán,  majd  a boltban is különféle pillantások szegeződtek rám. Volt köztük ilyen is, meg olyan is, de a többségé együttérző. Néhányan  ismeretlenül megszólítottak, mondták, mennyire sajnálják ami velünk történt,  s nagyon remélik, hogy a kis Attila  meggyógyul.

Én  azt tudtam válaszolni:  ha csak egyetlen olyan kívánságom lehetne, amelyik valóra is válhatna, akkor az lenne, hogy a kisfiam újra egészséges legyen. Hiszek ebben, mert jó kezekben van, a  Masát doktor nagyon lelkiismeretes orvos. A  Jóisten majd megsegít bennünket. 

Az osztályban  felolvastuk, majd megbeszéltük a cikket hétfőn, ám kedden újra  visszatértünk rá, mert  otthon a családokban  is beszéltek róla előző nap  hallom  Vargáné Krug Erikától, Attila  osztályfőnökétől.

Aznap reggel láttam, néhányan jöttek látogatóba a családhoz  mondja Veres János református lelkész, aki a parókián adott lakást Sólyoméknak. 

Volt köztük adományozó, aki elmondta: ő rendszeresen segít, de semmilyen formában sem szeretné ezt közhírré tenni. Aznap többen megszólítottak: segíteni akarnak. Arról is szóltak: alapítványokban nem bíznak, de a lap gyűjtését tiszta ügynek tekintik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!