Haladás-Elfsborg online-tudósítás - búcsúztak a szombathelyiek az Európa-ligától (nyilatkozatokkal frissítve, képgalériával)

Szombathely - Ma este hét órakor csapott össze az Európa Liga selejtezőjének visszavágóján a Szombathelyi Haladás és a svéd IF Elfsborg csapata. A mérkőzés gól nélküli döntetlennel zárult, így a vendégek 3:0-ás összesítéssel jutottak tovább.

Pum András

Szombathelyen tombol a kánikula, árnyékban 34 fokot mutatott a hőmérő, így az év eddig talán legmelegebb napján csapott össze a Haladás az Elfsborg együttesével, az Európa Liga második fordulójában. 

Guzmicsékra emberes feladat várt este héttől:  az idegenbeli 3:0-ás vereséget kellet volna ledolgozniuk. A sok hiányzó miatt ez cseppet sem ígérkezett könnyű feladat,nak de a futballban mint tudjuk, sok minden megtörténhet.

Félórával a kezdés előtt meglehetősen kihalt a stadion, nagyjából félezer néző izzad az árnyékban és a napon. Negyed hétkor jöttek ki a svédek melegíteni, majd tíz perccel később taps kíséretében kikocogtak a Csertői-legények is.
Huszonöt perc van hátra a kezdősípszóig, a vendégszektorban mintegy 15 svéd drukker foglal helyet, akik négy kiszászlót is kiaggattak a kerítésre. A hazai nézők elég lassan gyülekeznek, nagyjából 800-an lehetnek a lelátókon.

Szombathelyi Haladás-IF Elfsborg 0:0 - Szombathely, 2000 néző, játékvezető: Lopes Ferreira.

Haladás: Rózsa - Schimmer, Guzmics, Kuttor, Tóth P. - Molnár, Iszlai, Irhás - Nagy G., Oross, Skriba. Edző: Csertői Aurél.

IF Elfsborg: Covic - Karlsson, Lucic, Wikström, Florén - Mobaeck, Svensson, Danielsson, Nordmark - Ishizaki, Avdic. Edző: Magnus Haglund.

A Haladás az első félidő első felében bátortalanul futballozott, ám utána fokozatosan magukhoz tértek a szombathelyiek. Szünet után egyenlő erők küzdelmét láthatták a szurkolók, helyzetei alapján a Haladás nyerhetetett volna, ám a továbbjutásra nem volt reális esélye.

- Nem az egy edző álma, hogy minden évben új csapatot kelljen építenie - mondta a meccset követő sajtótájékoztatón Csertői Aurél. - Egy jól működő NB I-es csapatból, egy kevésbé jól működő NB II-es csapatunk lett. Felejtsük el, hogy vérmes reményeink lehetnek a bajnokságban,  fel kell kötnünk a nadrágot ahhoz, hogy erős középcsapattá váljunk. A továbbjutás már kint eldőlt, a fiatalok és az új játékosok még nem épültek be az együttesbe. Gratulálok az ellenfélnek.


- Végig mi uraltuk a mérkőzést, különösen a meccs elején akadtak nagy lehetőségeink - szemben a Haladással, amelynek nem volt komoly helyzete - jelezte az Elfsborg edzője, Magnus Haglund. - Akik most nem játszottak, azok rápihenhettek a hétvégi bajnokira, boldog vagyok, hogy továbbjutottunk. Ami a hőséget illeti: nem ez az első eset, hogy ilyen melegben kell játszanunk, felkészültünk erre, profik vagyunk, az a dolgunk, hogy olyan körülmények között lépjünk pályára amilyenek várnak minket.

Továbbjutott az Elfsborg 3:0-s összessítéssel.


A Haladás-Elfsborg mérkőzés online-tudósítását itt olvashatják!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!