Halmosi huszonötödik válogatottságát ünnepelte

Budapest - Mozgalmas napok állnak Halmosi Péter mögött. A Rohonci úton nevelkedett futballista az Albánia és a Málta elleni győztes meccsen is kulcsszerepet kapott a magyar labdarúgó-válogatottban.

Tóth Gábor

Ráadásul jubileumot is ünnepelhetett az egykori Haladás-játékos, hiszen szerdán, Málta ellen már a 25. válogatottságát ünnepelhette.

- Nagyon boldog vagyok, hiszen egy eredményes, jó közösséget alkotó, és a szurkolók szimpátiáját is élvező válogatottban futballozhatok, ez nem adatik meg minden labdarúgónak - fogalmazott Halmosi Péter, az angol élvonalban szereplő Hull City 29 esztendős légiósa. - Kisebb megszakításokkal 2002 óta tagja vagyok a nemzeti csapatnak, azóta minden szövetségi kapitány számított rám. Ám az igazi bizalmat csak Erwin Koemantól kaptam meg. Nála rendszeresen játszom, eddig minden vb-selejtezőn kulcsszerepet szánt nekem. Az sem zavar, hogy nem a bal szélen kapok szerepet - pedig itt érzem magam a legjobban -, hanem a középpálya közepén, rengeteg védekező feladatot ellátva. A lényeg az, hogy játszhatok. Örülök annak is, hogy már 25-szörös válogatottnak vallhatom magam, ennyiszer azért véletlenül nem lehet hozzájutni a címeres mezhez. Szeretnék még sokszor játszani, talán 35-40 válogatottságig eljutni. De maradjunk reálisak: szeptemberben leszek 30 éves, a pályafutásomból már több van mögöttem, mint előttem. Egyébként most nagyon jó válogatottnak lenni, jó helyzetből várjuk a vb-selejtezők folytatását. Nem mostanában volt arra példa, hogy hat játéknap után a válogatott még versenyben van a továbbjutásért. Persze tudom, hogy még négy nehéz meccs vár ránk, de én bízom a csapatban, a bravúrban - és abban is, hogy a riválisaink tovább botladoznak.

A válogatottban tehát fut a szekér Halmosi Péterrel, klubcsapatában azonban kicsit árnyaltabb a kép, egyelőre nem sikerült beverekednie magát a kezdőcsapatba.

- Sok a jó, Premier League-rutinnal felvértezett futballista a Hull Cityben - folytatta Halmosi. - Így én egyelőre nem kapok annyi lehetőséget, mint amennyit szeretnék. Alig játszom a bajnokikon, jobbára a kupasorozatokban futballozom, de legalább ott vagyok a szűk keretben. Próbálom felvenni az élvonal ritmusát, dolgozok becsülettel, biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb megkapom a lehetőséget a bizonyításra - az edző legalábbis biztat. A Hull egyébként már régóta gödörben van, de talán nem lesznek kiesési gondjaink. Remélem, hogy a klubvezetők figyelemmel követték a válogatottbeli szereplésemet, talán nekik is sikerült bizonyítanom az elmúlt napokban, hogy igenis jó erőben, jó formában vagyok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!