Hamarosan bevezethetik a Vas Megye Kártyát

Vas megye turisztikai látnivalóira, sajátos szolgáltatásaira kívánja felhívni a figyelmet, s egyben kedvezményekre is jogosít majd az előkészítés alatt lévő Vas Megye Kártya.

Erős D. Zoltán

Az európai  nagyvárosokban már hosszabb ideje sikeresen alkalmazzák azokat a kártyákat, amelyek kedvezményeket kínálnak múzeumok, különböző látványosságok felkeresésénél az adott településre ellátogató turistáknak.

Vannak azonban arra is példák, hogy egy egész  térségben használható a kártya. A Neusiedler See Card a Fertő tó térségében 720 szolgáltatónál kínál különféle  kedvezményeket.  Harminchat szabadidős létesítménybe, s negyvenhárom kiállítóhelyre, köztük látogathatnak ingyenesen, illetve kedvezményes áron a kártyatulajdonosok.

A kedvező tapasztalatok alapján Vas Megye Kártya bevezetését fontolgatja a megyei önkormányzat is, tudtuk meg Marton Ferenctől, a  megyei  közgyűlés alelnökétől. Ennek az az alapvető célja, hogy felhívja a figyelmet a megye turisztikai szempontból jelentős nevezetességeire, speciális szolgáltatásaira, termékeire. Továbbá segíthet a megyébe látogató vendégek programjának az összeállításában.

Ebben jelentősen segíthetne a kártya, illetve a kártyát elfogadó helyek katalógusa. A turizmus  vasi szereplőinek alapvető érdeke, hogy részt vegyenek ebben a programban, hiszen ez lehetőséget  kínál arra, hogy szélesebb körben tudjanak róluk, így jelentős mértékben növekedhet az ismertségük. 

A kártya hasznos lehet a vendégeknek is, mert ennek birtokában alaposabban, s nem utolsósorban olcsóbban ismerhetik meg megyénket, s annak értékeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!