Hangfelvételek: döntött az ügyészség

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn döntött Puch László és Lendvai Ildikó feljelentéseiről, amelyeket választás rendje elleni bűncselekmény miatt tettek.

MTI

Fazekas Géza a főügyészség szóvivője a döntés tartalmáról - arra hivatkozva, hogy először a feljelentőket értesítik - egyelőre nem beszélt. 

A Központi Nyomozó Főügyészséghez csütörtökön érkezett meg az MSZP egyik feljelentése. A Puch László pártigazgató által jegyzett, a legfőbb ügyésznek címzett, és átiratban a Központi Nyomozó Főügyészségnek is megküldött feljelentést nem konkrét személy, hanem ismeretlen tettes ellen tették választás rendje elleni bűncselekmény és személyes adatokkal való visszaélés miatt. 

Az MTI úgy tudja, az MSZP egyidejűleg a Legfőbb Ügyészségre, illetve az Országos Rendőr-főkapitányságra is eljuttatta feljelentését. A Legfőbb Ügyészségre ugyancsak csütörtök délelőtt érkezett meg a feljelentés. 

A főügyészséghez pénteken érkezett meg az MSZP-nek az ügyben tett másik feljelentése. Erről Lendvai Ildikó pártelnök beszélt múlt pénteki sajtótájékoztatóján, az úgynevezett Kubatov-videóval kapcsolatban "a pécsi választási csalást" emlegetve. A feljelentésről szóló dokumentumot a sajtótájékoztatón írta alá a pártelnök, aki kijelentette: "a disznóság" választójogi értelemben elévült, de büntetőjogi értelemben nem. Erkölcsi értelemben pedig nem évül el soha - tette hozzá. 

Az interneten múlt szerdán jelentek meg hírek arról, hogy a YouTube videomegosztóra felkerült titkos hangfelvételen "állítólag" Kubatov Gábor pártigazgató tart előadást a Fidesz kampánymódszereiről, többi között arról, hogy a 2009-es pécsi időközi választásokon ismerték a 38 ezer Fidesz-szavazó nevét, korát, telefonszámát, mobilszámát, e-mail címét, és még azt is, milyen erős támogatói a Fidesznek.

A videoportálon közzétett hangfelvételen hallható, ahogy a megszólaló a pécsi választásra utalva azt mondta: "Tehát azt állítom, hogy név szerint ismertünk minden olyan embert, aki elment szavazni, és nem Páva Zsoltra szavazott. Tehát név szerint. Tehát meg tudom mondani azt a városban, hogy kik azok a komcsik, akik egyébként elmennek szavazni, és nem a Pávát, vagy nem a Fideszt támogatják."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!