Hangszerésztől vett HR-tanulmányt 11,5 millióért a MeH

Egy hangszerész végzettségű férfi készítette azt a kormányzati személyügyekkel foglalkozó tanulmányt, amelyet a kormányzás utolsó hónapjaiban vásárolt több mint 11 millió forintért a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) - írja az Origo nevű hírportál.

MTI

Az Origo csütörtöki közlése szerint a MeH által április végén közzétett úgynevezett üvegzsebadatok azt mutatják, hogy az utóbbi két hónapban csak néhány szerződést kötött a minisztérium; ezek között van "A kormányzati személyügyi szolgáltató rendszer kiterjesztése" című projekthez készült tanulmány, amelyre március elsején kötött megállapodást a MeH mintegy bruttó 11,5 millió forint értékben.

A kormányszóvivői iroda szerint a tudományos dolgozatot azért rendelték meg, mert szükség volt egy úgynevezett megvalósíthatósági tanulmányra egy "korszerű HR-rendszer" bevezetéséhez kért uniós támogatás elbírálásához - írja a portál, amely szerint a kancellária a tanulmányról szóló szerződést egy "Vis Verum Kft." nevű céggel kötötte; a vállalkozás a honlapja alapján ingatlanforgalmazással és -fejlesztéssel, valamint társasházak közös képviseletének ellátásával foglalkozik, a kft. többségi tulajdonosa pedig, aki az ügyvezetői tisztséget is betölti, hangszerész mester végzettséggel rendelkezik.

Az Origo kérése ellenére a MeH nem bocsátotta rendelkezésükre sem a szerződés, sem a tanulmány szövegét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!