Harc a dobogóért

<b>Budapest </b> - Erősen tartalékosan is újabb, igaz, papírforma-győzelemmel örvendeztette meg híveit a Haladás sakkcsapata.

Gergácz Zoltán

A szakosztály fennállása óta az eddigi legjobb pozícióból, a harmadik helyről, de a szlovák bajnokság miatt nem a legerősebb összeállításban várta az NB I-es csapatbajnokság 7. fordulóját a Haladás gárdája. Ráadásul bizonytalan volt a Gibraltárban egyéni versenyen indult Csonka Attila és Németh Miklós érkezése is. Végül befutottak.

Az éltáblákon jól indítottak a vasiak. Héra Szük ellen a megnyitásban pozícióelőnyt szerzett, majd gyalogot nyert, és magabiztosan hozta a teljes pontot. Kovács a Szombathelyi Sakkfesztivált nyerő Balog ellenében addig nyúzta a tiszta remiállást, míg sikerült felülkerekednie. Németh M. Seres nagymester ellen jobban állt, de a fővárosi versenyző pontosan védekezve mentett egy fél pontot. Kiss A. sötéttel szintén megosztozott ellenfelével a ponton. Mészáros jól felkészült riválisából: kihasználva álláselőnyét, sima győzelmet aratott. Rigó túl sok időt használt el a középjátékban, majd a bonyolult állásban - időzavarban - hibázott. Rachela a régi bútordarab , Forintos ellen vezérszárnyi szabadgyalogját érvényesítve gyűjtötte be a teljes pontot. Csonka - talán a külföldi verseny és a viszontagságos visszaút fáradalmai miatt is - sötéttel nem tudott kibontakozni, veszített. Korpics közvetlenül a megnyitás kirakása után gyorsan ikszelt. Rövid érdekes és bonyolult középjátékban megosztozott ellenfelével a ponton, majd órákig elemezték a különböző változatokat. Hittér jó megnyitáskirakás után védekezésre kényszerült, de ezt figuracserékkel ügyesen megoldva remizett. Remete Zs. remekül kezelte a középjátékot, de figyelmen kívül hagyta ellenfele minőségáldozatát, és ez a parti elvesztéséhez vezetett. Minimális győzelmével a vasi gárda lekerült ugyan a dobogóról, de mindössze egy pontra van a harmadik helyen álló Pakstól. - Győzött: Héra, Kovács, Mészáros, Rachela. Döntetlent ért el: Németh M., Kiss A., Korpics, Rövid, Hittér.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!