Három magyarlaki gyermek kórházban mérgezés gyanújával

Visszaszivárgott a kályha égésterméke egy magyarlaki házba, ezért gyerekeket kellett a megyei kórházba vinni. Állapotuk kielégítő.

MTI

A családi ház egyik szobában egy vegyes tüzelésű kályha működött, az égéstermék valahogy visszaszivárgott a helyiségbe, ezért érezték magukat rosszul a szobában tartózkodó gyerekek - tájékoztatott Dénes Károly, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.
   
Hozzátette: a helyszínre a körmendi tűzoltók vonultak ki, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség;  kiszellőztették a szobát, a gyerekeket pedig a mentők a szombathelyi Markusovszky Kórházba szállították.
   
Az égéstermék visszaáramlásának okát vizsgálják.
   
Az MTI információi szerint az eset Magyarlakon a Hunyadi utca egyik családi házában történt, ahonnan egy 9 éves, egy 11 éves és egy 13 éves gyermeket szállítottak kórházba a mentők. A gyermekek az intenzív osztályon vannak, kezelőorvosuk elmondása szerint nincsenek életveszélyben, állapotuk kielégítő, már jól érzik magukat.
   
A tűzoltókat reggel 6 óra 47 perckor értesítette telefonon a gyermekek édesanyja, aki a reggeli ébresztéskor azt tapasztalta, hogy a gyermekek nehezen ébredtek és furcsán viselkedtek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!