Hatos junior világbajnokot vert, de így sem érmes az Eb-n

Vilnius - A vigaszág első körében kikapott, és kiesett a szabadfogásúak 96 kg-os kategóriájában szereplő Ligeti Dániel a vilniusi birkózó Európa-bajnokság második napján. Hatos Gábor (74 kg) is kiesett, hiába győzte szlovák junior világbajnok ellenfelét, a negyeddöntőben vereséget szenvedett grúz riválisától.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Hatos Gábor a nyolcaddöntős akadályt még sikerrel vette a szlovák Kakhaber Khubezhty ellen, azonban a legjobb nyolc között kikapott a grúz Gela Szagirasvilitől a vilniusi birkózó Európa-bajnokság szerdai napján.

A kontinensviadal honlapja szerint a szabadfogásúak 74 kilós súlycsoportjában szereplő magyar versenyző három menetben (1-0, 2-3, 3-0) múlta felül a junior világbajnok Khubezhtyt, de Szagirasvili kétszer 1-0-val jobbnak bizonyult nála. Hatos a vigaszágon sem folytathatja szereplését, ugyanis legyőzője az elődöntőben kikapott.

A nap másik magyar szereplője, a juniorkorú Ligeti Dániel (96 kg) viszont annak ellenére szőnyegre léphetett a délutáni programban, hogy első meccsén a nyolcaddöntőben veszített az olimpiai harmadik azeri Hetag Gazjumovval szemben.  Gazjumov bejutott a döntőbe, így Ligeti a vigaszágra került, ám a magyar szövetség tájékoztatása szerint a tavalyi kontinensviadalon ötödik 20 éves sportolónak nem volt esélye a török Serhat Balci ellen, aki két menetben nyerte a mérkőzést. Ligeti az első két percet 6-0-ra, a másodikat pedig 2-0-ra veszítette el.

Ezzel magyar szempontból lezárult az Eb a szabadfogásúak számára, a legjobb helyezést a kedden ötödik Wöller Gergő érte el.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!