Hatvan méteres magasságból mentették a zalai öngyilkosjelöltet

Zalaegerszeg - A zalai megyeszékhely TV-toronyából akarat magát levetni egy negyvenes éveiben járó férfi hétfőn este. Mielőtt utolsó útjára indult, telefonált ismerősének.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A hétfőn este nem sokkal  20 óra előtt  csörgött telefonban az egerszegi férfi azt közölte ismerősével, hogy felmegy a megyeszékhelyi TV-toronyba és a mélybe veti magát a 73 méter magas létesítményről. Az ismerős azonnal értesítette a rendőrséget.

Miután a torony már zárva volt az esti órán, a negyvenes éveiben járó férfi a lezáró rácson átmászva a torony külső lépcsőjén mászott fel, egészen a kilátó aljáig (kb. 60 méteres magasságba), ahol kiült a korlátra.

Az öngyilkosjelölt férfi sem a helyszínre érkező rendőrökkel, tűzoltókkal, mentősökkel, pszichológussal, sem pedig a helyszínen lévő hozzátartozójával nem akart kapcsolatot létesíteni.

Miután beszéddel nem lehetett hatást gyakorolni a férfira; egy rendőrökből, tűzoltókból, mentősökből és pszichológusból álló csoport észrevétlenül felfelé indult.

Az elkeseredett ember már csak akkor pillantotta meg őket, amikor felértek. Életét két zalaegerszegi rendőrnyomozó és egy tűzoltó gyors reakciójának köszönheti, akik még éppen az utolsó pillanatban kapták el az akkor már ugrani készülő férfit, akit ezt követően a mentők láttak el és szállítottak kórházba, számol be róla laptársunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!