Helvéciai kettős emberölés: megvan a gyilkos

A közvetlenül az áldozatok háza melletti épületben albérletben élő 27 éves férfi gyilkolta meg az idős házaspárt Helvécián - közölte csütörtöki, kecskeméti sajtótájékoztatóján Polyák Zsolt őrnagy, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának a vezetője.

MTI

Szerda este vették őrizetbe a férfit, aki részben ismerte el a 83 éves férfi és 73 éves felesége meggyilkolását - mondta a nyomozás vezetője.

Polyák Zsolt beszámolt arról, hogy a gyanúsított a gyilkosságok elkövetését elismerte, de nem emlékezik minden részletre. Azt mondta, a bűncselekményt egyedül követte el. Először az idős férfit ölte meg, majd a bántalmazás zajára az udvarra kilépő asszonnyal is végzett. A gyanúsított a két házat elválasztó kerítésen mászott át, és az udvaron követte el a gyilkosságokat, amelyek után az egyik holttestet egy kamrába, a másikat pedig az udvari vécébe húzta be.

A sértettek a fejükre mért ütések következtében haltak meg. A gyanúsított helyszíni kihallgatás keretében megmutatta azt az eszközt - egy betonvasból készült vésőt -, amellyel bántalmazta a házaspárt.

 

A gyanúsított arra vonatkozó még nem tett vallomást, hogy miért követte el a bűncselekményt. A rendőrség vizsgálja a gyilkosságok indítékát, és keresi, hogy eltűnt-e valamilyen érték az áldozatok házából.

Bács-Kiskun megyében egy hónapon belül hat embert gyilkoltak meg. November 4-én Tompán egy idős házaspárt és leányukat, november 12-én Lakiteleken egy 72 éves férfit öltek meg. A rendőrség a tompai és a helvéciai ügyben sikeresen nyomozott, a lakiteleki gyilkosság elkövetőjét pedig nagy erőkkel keresi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!