Helytállt a Loki a Bajnokok Ligájában: Debrecen-Liverpool 0:1

Becsületes küzdelemben veszített 1:0-ra a Debrecen a Liverpool ellen a Puskás Ferenc stadionban. Az utolsó pillanatban Coulibaly lábában volt az egyenlítő gól. A vereséggel biztossá vált, hogy a hajdúságiak az utolsó helyen végeznek csoportjukban.

MTI

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:
Debrceni VSC-FC Liverpool (angol) 0-1 (0-1)

Puskás Ferenc Stadion, 42 ezer néző, v.: Björn Kuipers (holland)
gólszerző: Ngog (4.)
sárga lap: Szélesi (23.)

Debreceni VSC: Vukasin Poleksic – Bodnár László, Mészáros Norbert, Mirsad Mijadinoski, Fodor Marcell (Dombi Tibor, 78.) – Szélesi Zoltán, Kiss Zoltán – Szakály Péter (Adamo Coulibaly, 62.), Czvitkovics Péter, Laczkó Zsolt – Rudolf Gergely

FC Liverpool: Pepe Reina - Glen Johnson, Jamie Carragher, Daniel Agger, Emiliano Insúa - Dirk Kuyt, Lucas, Javier Mascherano, Fábio Aurelio (Andrea Dossena, 89.) - Steven Gerrard (Alberto Aquilani, 90.) - David Ngog (Josszi Benajun, 77.)

 I. félidő:
  
4. perc: Fábio Aurélio tekert át egy labdát, Mijadinoskit könnyedén lefejelték, Ngog pedig senkitől sem zavartatva 3 méterről a kapu bal oldalába sarkalt (0-1).

28. perc: Ngog vette át a labdát két debreceni védő között, 14 méteres lövését Poleksic védte.
33. perc: Bodnár nagyszerűen adott be a jobb oldalról, Rudolf teljesen üresen fejelhetett az ötösről, de annyira meglepődött a helyzeten, hogy rosszul találta el a labdát.
38. perc: ismét Ngognak készítettek le egy labdát, a fiatal francia csatár 17 méterről tüzelt, de Poleksic szép vetődéssel hárított.

II. félidő:
    
58. perc: Gerrard vett át egy indítást tökéletesen, amivel azonnal helyzetbe is került, de Mészáros hatalmasat mentett, a következő támadás végén is a liverpooli csapatkapitány került ziccerbe, de a 10 méterről leadott lapos lövését Poleksic hárította.

68. perc: az előretörő Agger három magyar védőt becsapva jutott a 16-oson belülre, majd a középen érkező Gerrard elé tálalt, aki azonban kapu fölé bombázott.
81. perc: Rudolf húzott el a jobb oldalon, beadás helyett inkább lőtt éles szögből is, de Reina résen volt és szögletre mentett.
91. perc: Coulibaly került óriási ziccerbe, de 8 méterről középről Reinába lőtt.

Úgy kezdte a találkozót a Liverpool, ahogy az a sorozat ötszörös győztesétől elvárható olyan helyzetben, amikor csak a győzelemmel marad esélye a továbbjutásra: a Vörösök azonnal a kezükbe vették az irányítást, és mindössze négy percre volt szükségük a vezetés megszerzéséhez. A folytatásban is az angolok akarata érvényesült, a magyar bajnok csak elvétve jutott el az ellenfél kapujáig. Herczeg András alakulata csak a félidő utolsó perceiben pörgött fel igazán.
 
A fordulást követően sem igazán változott a játék képe, a Liverpool támadott, a Debrecen pedig védekezett. Herczeg András a 64. percben állította át csapatát a kétcsatáros játékra, de sokkal több helyzetet ez sem eredményezett, az eredmény pedig már nem is változott. Igaz, az utolsó másodpercben Coulibaly megszerezhette volna a hőn áhított egy pontot érő gólt.

Az angolok a három pont megszerzése ellenére nem lehetnek boldogok, ugyanis a Fiorentina hazai pályán 1-0-ra legyőzte az Olympique Lyont, így a Vörösök biztosan a harmadik helyen végeztek a csoportban, ami azt jelenti, hogy tavasszal csak az Európa Ligában folytathatják szereplésüket.
 
A Debrecen utolsó BL-mérkőzésére december 9-én Lyonban kerül sor.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!