Hét korrupt rendőrt vettek őrizetbe Sátoraljaújhelyen

A Miskolci Nyomozó Ügyészség hétfőn őrizetbe vett hét rendőrt, valamennyien a sátoraljaújhelyi rendőrkapitányságon teljesítettek szolgálatot, közúti járőri beosztásban.

MTI

Martossy György, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta, hogy a rendőrökkel szemben "hivatalos személy által kötelességszegéssel, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett vesztegetés" megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás.

A gyanúsítottak ez év május és június hónap folyamán egymással megállapodtak, hogy közúti ellenőrzések során külföldi gépkocsikat állítanak meg, és az esetlegesen talált szabályszegések "elnézéséért" pénzt kérnek a járművek vezetőitől. Több esetben vettek át ily módon csúszópénzt, főleg külföldi tehergépkocsik vezetőitől - ismertette a részleteket.

Hozzátette: a gyanúsítottak pontosan megszervezték tevékenységüket. A szolgálat után a pénzeket összesítették, majd - az akkor éppen szolgálatban nem lévő, de a bűnszövetségben részt vevő kollégáikkal is számolva - szétosztották.

A sajtószóvivő kitért arra, hogy a nyomozó ügyészség valamennyi gyanúsítottnál házkutatást tartott, és ruházatátvizsgálás, illetve motozás is történt. Ennek során több tárgyi bizonyítékot is lefoglaltak. Az ügyben rendelkezésre álló egyéb bizonyítékokról a nyomozás érdekeire tekintettel nem adott információt. 

Megjegyezte: a gyanúsítottak tagadják a cselekményt, vagy nem tettek vallomást. Szolgálati viszonyuk szeptember 6-ával közös megegyezéssel megszűnt. A nyomozó ügyészség kezdeményezi valamennyi gyanúsított előzetes letartóztatását.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!