Héthavi csúcson a forint! - áttörte a 265-ös határt

Budapest - Idei legerősebb árfolyamát érte el a forint: kora délután az eurót 264,52 forinton is jegyezték a bankközi kereskedelemben. 265 forint alatti jegyzés utoljára az elmúlt év december 31-én volt. A svájci frankkal szembeni forintjegyzés 174 forint is volt.

MTI

Javuló nemzetközi befektetői hangulat közepette emelkedő értékpapír indexek és erősödő euró/dollár árfolyam mellett erősödik a forint és a zloty is. 

A forint ellenállási küszöböt tört át 265,50 forintos euró árfolyamnál, majd 265,00 forintnál, miközben a zloty elérte 4,10-es euró árfolyamot, ahol az idén januárban járt utoljára. 

Amennyiben a forint árfolyama huzamosabb ideig a 265 forintos euró alatt marad, mozgási sávja az utóbbi időben tartott 265-270 forinthoz képes erősebb irányba tolódhat el.

A dollárral szembeni forintjegyzések 185, míg a svájci frankkal szembeniek 174-ig süllyedtek kora délutánra a bankközi piacon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!