Hiányoznak a kukák a lukácsházi víztározónál

A Lukácsháza és Kőszeg között megépült víztározónál sokan megállnak autóval, aztán sétálnak egyet. Olvasóink jelezték, nincsenek szemetesek a tó körül. Megkérdeztük mikor orvosolják a problémát?

Némethy Mária

2010. októberében avatták fel az Abért-tavakat (korábbi nevén Kőszeg-Lukácsháza víztározót), amelynek célja   Szombathely, Lukácsháza, Gyöngyösfalu és Gencsapáti árvízi védelmének ellátása. Rövid időn belül kedvelt kirándulóhellyé vált.

Olvasóink jelezték, hogy a lukácsházi víztározó környékén nincsenek kint szemétgyűjtők, pedig szinte mindig vannak sétálók a tavak környékén. Az észrevételre Gaál Róbert műszaki igazgatóhelyettes jó hírt közölt:

- A Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatóság április első felében a lukácsházi víztározónál a tavak környezetébe kihelyez kilenc darab fából készült asztalt, padokkal és szemétgyűjtővel. A szemét összegyűjtését és elszállítását Kőszeg önkormányzatával közösen megoldjuk. A tavak környékén fokozottan felügyeljük majd az esetleges szemetelést, bízva abban, hogy a látogatók is vigyáznak a környezetre, óvják a természetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!