Hol a legolcsóbb a benzin?

Megyei körkép - Az elmúlt napokban hét forinttal csökkent a benzin ára Magyarországon. Összeállításunkból kiderül, hogy hol lehet a legdrágábban és a legolcsóbban tankolni Vas megyében.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tavaly, a nyaralási szezon kezdetén 285 forint volt a benzin, és 258 a gázolaj átlagos ára. Sok minden változott azóta, most körülbelül húsz forinttal kerül többe egy liter benzin, a gázolajnak pedig 70 forinttal ment fel a díja.

Az egyes töltőállomások árai között azonban megdöbbentő eltéréseket találni, így van ez Vas megyében is Szombathelyen a legolcsóbban a Lovas úti töltőállomáson lehet hozzájutni a 95-ös benzinhez, ahol 287 forintba kerül egy liter. A város központjában már 15 forinttal kell többen fizetni az üzemanyagért, a Kiskar utcai kúton 301.9 forint az ára.




Grafika: Garai Antal 'Atom'

Külföldi nyaralásra készülünk, és Rábafüzesnél hagyjuk el hazánkat, akkor ráérünk feltölteni az autót a határ előtt lévő utolsó benzinkutaknál, a 8-as számú főút mellett 287 forintért tankolhatunk. 

Ennél négy forinttal kell többet fizetni Csepregen, míg Celldömölkön, Zsédenyben és Toronyban 296 forintba kerül a benzin. Körmenden, Kőszegen, Csákánydoroszlóban, Bögötén pedig 300 forint a 95-ös ára.

A megyében legdrágábba Őriszentpéter kerül a benzin, itt 302 forintért csepegtethetünk egy liter üzemanyagot az autóba.

Általánosságban elmondható, hogy a legdrágább kutak egyértelműen az autópálya mellettiek. Ennek két fő oka van: az egyik, hogy ha a pályán fogy ki az üzemanyag, nagy bajban vagyunk, a másik, hogy a kutak ott messze találhatók egymástól. 

A benzin ára most országos  295,50 forint, ám a legmagasabb bezinár a csökkenés után is 310 forint. Így akár 25 forintos árkülönbség is lehet a literenkénti benzinárban két kút között.

Forrás: holtankoljak.hu, portfolio.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!