Hová tart az ország? Szükségállapot, importkorlátozás?

Sárvár - Zsúfolásig megtelt csütörtök este a Tinódi Gimnázium díszterme: a Korrekt-túra rendezvénysorozat vendége ezen az estén Széles Gábor nagyvállalkozó és Bayer Zsolt újságíró volt.

Peltzer Géza

Egy ideig úgy tűnt, hogy a nagyvállalkozó tulajdonában lévő médiaorgánumok (Echo TV, Magyar Hírlap) népszerűsítése volt a fő cél, de hamar terítékre kerültek politikai és gazdasági kérdések is. 



Széles Gábor
kijelentette: a mostani kormánynak mielőbb távoznia kell, mert ha ők maradnak hatalmon, nyár végére az ország deviza nélkül maradhat, előfordulthat, hogy importkorlátozást kell bevezetni. 

A nagyvállalkozó elképzelhetőnek tartja, hogy a kisebbségi kormány tudatosan élezi a társadalmi ellentéteket, hogy szükségállapotot kelljen bevezetni, s emiatt a jövőre esedékes országgyűlési választások kiírása is veszélybe kerüljön. Hozzátette: nem érti, hogy az MSZP miért nem szabadul már meg végre Gyurcsány Ferenctől. 

Az est showmanje kétségtelenül Bayer Zsolt volt. Már, amikor a mikrofonhoz lépett, hangos tetszésnyilvánítás kísérte, s minden poénja után dörgött a taps. A publicista több hatásvadász  megjegyzés között kifejtette: a mostani világválság nyilvánvalóvá tette, hogy a globalizáció korszaka letűnőben van. - Az Egyesült Államok és Kína egyaránt befelé fordul, nagyobb hangsúlyt kap gazdaságukban a hazai termelés és piac - tette hozzá. 

Fel kell ismernünk, húzta alá, az eddig a multinacionális cégekre építő magyar iparnak sincs más lehetősége. Megtudtuk, erre kidolgozott programok vannak Orbán Viktornál, s amint kormányra kerül, ezek előkerülnek a páncélszekrényből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!