Hyppolyt lakáj a Cromwelltől

<b>Szombathely</b> - Idén ötéves városunk legifjabb színtársulata - már ha a tagok életkorát nézzük. A szemtelenül fiatal társulat rendhagyó premierrel és megannyi meglepetéssel készül a közönség számára az ünnepi évad alatt.

Garai Antal 'Atom'

A Cromwell Ifjúsági Színtársulat 2004. május 28-án alakult. A lelkes fiatalok akkor még saját forgatókönyveiket adták elő a társulatot befogadó Gyermekek Házában. A próbaterem azóta is ott van, viszont az előadások már régen kinőtték a kistermet, legtöbbször a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ, illetve az Agora-Művelődési és Sportház (MSH) ad otthont előadásaiknak. Köszönettel tartozunk azért a közönségünknek, illetve a támogatóknak, hogy szinte valamennyi előadásunkat telt ház előtt mutathattuk be. Az öt év alatt 12 premieren és körülbelül 100 előadáson vagyunk túl. Sikerült elérnünk, hogy a Cromwell Ifjúsági Színtársulat mára Szombathely és Vas megye egyik legmeghatározóbb amatőr színházi formációjává vált - mondta el Horváth Soma, a színtársulat elnöke.

Az ünnepi évad március 13-án kezdődik, méghozzá egy premier előadással az MSH-ban este hétkor. Az alig huszonéves színészek a Hyppolyt, a lakáj című darabot viszik színpadra. A Hippolyt a második magyar han-gosfilm volt, 1931-ben készült, Kabos Gyula, Csortos Gyula, Gózon Gyula alakítása tette emlékezetessé. A Cromwell műsorában a 2000-es években élő Schneider család életét láthatjuk, de a főszereplőről a darabban kiderül, hogy annak a Schneidernek a fia, akit Kabos Gyula személyesített meg még 1931-ben. Emellett a darabnak több sajátossága is lesz a címben y-ra változtatott mellett. Meghívott vendégként közreműkö- dik majd a Rimányi Táncstúdió, Horváth Andrea jazzénekesnő és Kondor Tamás zenész is, sőt, élő zene és tűzijáték is várja a közönséget.

Áprilisban látható lesz ismét a gengszterkomédia, az Oscar, júniusban a magyar kabaré kerül műsorra, amiben Bodrogi Gyula, Gálvölgyi János és Körmeni János klasszikus kabaréjeleneteit adja elő a társulat. Az ünnepi évad augusztusban ér véget egy krimikomédiával, amelynek forgatókönyvét két szombathelyi fiatal írja.

A március 13-ai premier keretein belül átadásra kerül Cromwellért díj, amit megosztva kap az a két ember, akik az elmúlt időszakban a legtöbbet tettek a színtársulatért kívülállóként. Márciusban még tagfelvételre is lesz lehetőség, a jelenleg 12 állandó tagból és 3 vendégeskedő szereplőből álló társulat várja a tehetséges jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!