Idén nem jön Vas megyébe a magyar rali mezőnye

Eger - A hétvégén Egerben felbőgnek a motorok, és elkezdődik a rali országos bajnokság. Szombathelyre kilenc év után nem látogat el a mezőny.

Vastag Nándor

A 2008. év végén kiadott előzetes versenynaptárban a hagyományos június eleji időponttal szerepelt a szombathelyi futam, ám február végén a főszervező, a komlói Marco Racing Team Kft. jelezte, hogy anyagi okok miatt nem tudja megrendezni a versenyt. Unger József, a helyi futam szervezőbizottságának egyik tagja az elmúlt egy hónapban megpróbált támogatókat keresni, de nem járt sikerrel, így 2000 után először nem jön Vas megyébe a rali mezőnye. (1999-ben Szombathely és Zalaegerszeg közösen rendezte meg a ralit.)

A hétfutamos ob első versenye az egri Dobó téren ma 19 órától az ünnepélyes rajtceremóniával kezdődik el, majd szombaton 7.30-tól, vasárnap 8-tól már a száguldásé lesz a főszerep. Az első, aszfaltos futamra 143 autós páros adta le a nevezését, valamennyien a címvédő és Mitsubi-shi Lancer WRC-t irányító Spitzmüller Csaba babérjaira törnek. A mezőnyben ott lesz a szombathelyi Magyar Miklós is, aki tavalyhoz hasonlóan Budai Annamáriával vág neki a bajnokságnak. A Magyar Autó- és Motorsport Egyesület pilótája három évet húzott le az N-csoportban és az N4-es géposztályban - 2008-ban Subaru Imprezát kormányzott -, azonban idén váltásra kényszerült, az N2ben egy Suzuki Swifttel indul.

- Anyagi okok miatt váltottunk, az N4-es Subarura nem jött össze elég pénz. Pontosabban a kocsira volt keret, ám a jó eredményekhez alkatrészekre és megfelelő számú gumikészletre lett volna szükség, és ezekre már nem futotta - tudtuk meg Magyar Miklóstól. 

- Visszalépésnek tűnik N2-ben indulni, de úgy érzem, ebben a kategóriában is jó csatákat vívhatok, és legalább versenyben maradok. Az erőviszonyokat nem ismerem, csak annyit tudok, hogy 12 párossal kell felvenni a küzdelmet. Persze jó lenne dobogóra lépni, de majd meglátjuk, mi lesz. A folytatásról pedig nem igazán tudok mit mondani. Ha pesszimistán nézem az évet, akkor idén végig Suzukival megyek, de ha jön egy szponzor, akkor valószínűleg visszamegyek N4-be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!