Időjárás: napsütéses hét, vasárnap akár 36 fokkal

Vasárnap akár 36 fok is lehet, meleg, napsütéses idő vár minket a hét második felében.

Vas Népe

Várható időjárás az ország területére csütörtök estig:
Északkeleten a délután hátralévő részében erősen felhős vagy borult idő várható, többfelé további esővel, záporral. Másutt az erősebben fátyol-, illetve gomolyfelhős időszakok mellett folytatódik az alapvetően napos idő, a nyugati határ közelében fordulhat elő helyenként zápor, késő délután, kora este egy-egy zivatar is lehet. Éjszaka az ország nagy részén derült lesz az ég, és lassanként északkeleten is csökken a felhőzet, megszűnik a csapadék. Csütörtökön a sok napsütés mellett északkeleten és a nyugati határ közelében lehet erőteljesebb a nappali gomolyfelhő-képződés, és ott néhol zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. Ma az északnyugati, nyugati szél többfelé megélénkül, holnap mérsékelt lesz a változó irányú szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 27 és 32 fok között alakul.

Csütörtöktől hétfőig:
Sok napsütésre, egyre melegebb időre számíthatunk. Az időszak elején északon, végén már másutt is több lehet a felhő, közte túlnyomóan derült időre van kilátás. Hétfőn szórványosan zápor, zivatar várható. Jelentős mennyiségű csapadék (legalább napi 5 mm) az ország területén nem valószínű. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16, 21 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet jobbára 30, 35 fok között várható, vasárnap lesz a legmelegebb.

forrás: met.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!