Időközi választás lesz vasárnap Répceszentgyörgyön

Időközi polgármester- és képviselő-választást tartanak vasárnap Répceszentgyörgyön. A faluvezetői posztért hárman szállnak ringbe, a négy képviselői helyre tízen pályáznak.

Simon Erzsébet

A község képviselői a január 25-ei ülésükön hoztak határozatot a testület feloszlatásáról, azok után, hogy Horváth Károly Zsolt polgármester a falu vashulladékát elvitte a sárvári MÉH-telepre, ám a bevételi számlát nem az önkormányzat, hanem a saját nevére állította ki. Ezt a faluvezető még aznap jelezte képviselőtársainak.

A választási bizottság április 15-ére tűzte ki az időközi választás időpontját. vasárnap reggel hat és este hét óra között járulhat tehát az urnákhoz a település 95 választásra jogosult lakója. Három polgármester-jelöltre voksolhatnak: Gróf Istvánnéra, Horváth Károly Zsoltra és Varga Lívia Eleonórára. Mindhármukat független jelöltként vették nyilvántartásba, s valamennyien társadalmi megbízatásban látnák el a faluvezetői teendőket. Mindannyiuknak van közigazgatási tapasztalata. A helybeli Gróf Istvánné több cikluson keresztül - a mostani kivételével - tagja volt a képviselő-testületnek, s alpolgármesterként is ténykedett. A chernelházadamonyai Horváth Károly Zsolt volt a polgármester a testület föloszlatásáig, a sárvári Varga Lívia Eleonóra pedig korábban a megyei közgyűlés tagjaként szerzett tapasztalatokat.

A 116 lelkes községben a négy képviselői helyre tízen pályáznak, szintén függetlenként: Döme Györgyné, Hasenfratz Rozália, Horváth Géza, Kiss Jenő, Kiss Irén, Lőrincz István Rudolf, Rácz László,  Rácz Lászlóné, Varga Lívia Eleonóra és Varga Norbert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!