II. Városi Ifjúsági Nap a retró jegyében

Ifjúsági nap a Skanzenben rodeóbikával, szumóval, élő csocsóval és különböző vetélkedőkkel, feladatokkal.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Nagy volt a zsivaly a Vasi Múzeumfaluban szeptember 23-án, a II. Városi Ifjúsági Napon. Szellemi, kreatív, illetve sportvetélkedők vártak a regisztrált iskolák diákjaira. A diákcsapatoknak menetlevelekkel felszerelkezve kellett végighaladniuk az állomásokon, amelyeket egy-egy szervezet képviselt.

Jelen volt az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata, Szombathely Város Tűzoltósága, a SZOVA Zrt, a Pálos Károly Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, az Esélyek Háza, a Nyugat-dunántúli Regionális Ifjúsági Tanács, a Vas Megyei Rendőrfőkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Humán Civil Ház és a Borostyán Környezetvédelmi Oktatóközpont - ez utóbbi az ifjúsági nap főszervezője.

A diákok kipróbálhatták a szumóbírkózást, az élő csocsót, egy trambulint, rodeóbikát és nem utolsó sorban egy velocipédet is, illetve Karaoke állomás is volt, ahol az énekesebb kedvűek hallathatták hangjukat - mindezt a retró jegyében - s mindemellett a szelektív hulladékgyűjtéssel és a környezettudatos életmóddal is megismerkedhettek.

A Szombathely Megyei Jogú Város Önkormányzata rendezte ifjúsági nap projektje az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!