Ikervári vöröskeresztesek adománya az árvízkárosultaknak

Egy teherautónyi adományt gyűjtöttek az ikervári vöröskeresztesek kezdeményezésére a falu lakói az árvízkárosultak javára. A szállítmány pénteken indul útnak Miskolcra.

Simon Erzsébet

Tartós élelmiszerekkel, palackos ivóvízzel, tisztítószerekkel megpakolt teherautó indul útnak pénteken az északi országrész felé. Az árvíz sújtotta vidékre visz adományt, amit a falu lakói gyűjtöttek össze a Magyar Vöröskereszt felhívására.

- Ikervár nemrég nyerte el a Humanitárius település címet, s ehhez méltóan szeretnénk példát mutatni a mások megsegítésében. Ezt megyei közgyűlési tagként is kötelességemnek érzem - mondta Horváth Antalné, a Vöröskereszt helyi szervezetének vezetője. 

- Összefogtunk az egyházközséggel, Haller László atyával, ő a szentmisén meghirdette a humanitárius akciót, s a plébániára vártuk az adományokat.

A falubeliek az első szóra mozdultak, rengeteg minden összegyűlt. Barkovics József  fuvarozó szállítja a  rakományt a Vöröskereszt miskolci bázistelepére, ahol aztán majd elosztják a holmikat a rászorulóknak. Két helyi vöröskeresztes aktivistánk, Lakner Rozália és Molnár Józsefné lesz a kísérője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!