Illegális vastelepet lepleztek le Szombathelyen

Hétfőn a NAV és a rendőrség egy szombathelyi magáningatlant ellenőrzött, ahol engedély nélküli fémfelvásárlás folyt.

Vas Népe

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatósága a Rendőrség munkatársaival hétfőn ellenőrzést tartottak egy szombathelyi magáningatlanon. Az ellenőrzéskor megállapították, hogy az ingatlanon rendszeresen pénzért vásároltak fel fémhulladékot, viszont fémkereskedelmi engedéllyel az ingatlan tulajdonosa nem rendelkezett. A pénzügyőrök a magáningatlan udvarán 2,3 tonna, különböző vas és réz fémhulladékot illetve három darab ntöttvas csatorna fedelet találtak.

Jelenleg az ügyben a tényállás tisztázását végzi a hatóság, különösen arra figyelemmel, hogy a dolgok bűncselekményből származhatnak-e. Mivel az ingatlanon engedély nélküli fémkereskedelmi tevékenységet végeztek, ezért a Vas Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóság fémkereskedelmi közigazgatási eljárást indított. Az eljárás során a fémkereskedelmi engedély nélkül végzett tevékenység miatt bírságot szab ki a NAV. Jelen esetben a bírság összege a szakértő által megállapított kár összegének a kétszerese.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!