Influenza: Vas megyében is egyre több a beteg

Jelentősen emelkedett a megfázásos tünetekkel orvoshoz fordulók száma. Sárvár környékén már influenzajárvány van.

Bajdó Bettina

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) adatai alapján november 29-e és december 5-e között, vagyis a  48. héten több beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel, mint az előző  héten. A becsült adatok szerint közel 10 ezer influenzaszerű megbetegedést regisztráltak az országban. 

A betegek 23,1 százaléka gyermek, 42,3 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt, 25,3 százaléka középkorú, 9,3 százaléka pedig  60 éven felüli volt. A héten hét beteget vettek fel kórházba influenza illetve influenzaszerű megbetegedés  miatt.

Intenzív ellátásra és gépi lélegeztetésre egy esetben sem volt szükség.  Influenzaszerű tünetekkel járó megbetegedések közösségi halmozódásáról nem érkezett jelentés az ÁNTSZ-hez. 

Vas megyében az influenza figyelőszolgálatban 43 felnőtt és gyermek háziorvos segít, így több mint  61 ezer páciensre van rálátásuk a szakembereknek. A 48. héten a figyelőszolgálatba bevont praxisok területén Vas megyében 8 ezer 563-an fordultak orvoshoz, közülük 81-nél jelentkeztek influenzaszerű tünetek. A betegforgalom a megyében kismértékben csökkent, az influenzaszerű megbetegedések száma azonban  37,3 százalékkal emelkedett az előző héthez képes.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!