Influenza: Vas megyében is járvány van

Egyre több az influenzás beteg Vas megyében is. Az oltást még mindig érdemes beadatni.

Bajdó Bettina

Az év harmadik hetében is nagyon sokan fordultak orvoshoz influenzás panaszokkal az ÁNTSZ adatai alapján: január 17-e és 23-a között másfélszer több beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban részt vevő doktorok, mint a második héten. A harmadik héten az országban 28 ezer 400-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az év harmadik hetében az ország valamennyi közigazgatási területén emelkedett az influenzaszerű megbetegedések száma. 

Az influenza miatt orvoshoz fordulás gyakorisága Pest, Győr-Moson-Sopron megyében és a fővárosban volt a legmagasabb, míg Bács-Kiskun, Csongrád és Borsod-Abaúj Zemplén megyében pedig a legalacsonyabb.

A betegek 28,2 százaléka gyermek, 41,8 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt, 23,4 százaléka a középkorú, 6,6 százaléka pedig 60 éven felüli.

Dr. Stánitz Éva, az ÁNTSZ kistérségi tiszti főorvosa elmondta, hogy a térségben hirtelen megemelkedett az influenzás, illetve az influenzaszerű megbetegedések száma. Vasban is járvány van.

Az orvoshoz fordulók száma hetek óta körülbelül ugyanannyi folytatta a tiszti főorvos, ezen belül emelkedett meg a duplájára az influenzás megbetegedések száma. A beteg elsősorban 15-24 év közöttiek, de a többi korosztályban is sok az influenzás. A védőoltást még érdemes beadatni, a védettség nemcsak a páciensnek jó, hanem segít a járvány továbbterjedésének a megakadályozásában is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!