Inform 2011: 168 cég a felsőőri vásáron

Szerda délelőtt nyílt meg, s vasárnap estig naponta 10 és 20 óra között látogatható az oberwarti (felsőőri) vásárközpontban a negyvenegyedszer megrendezett Inform vásárt.

Erős D. Zoltán

A tavalyihoz képest a vásárlátogató számára az első azonnal szembetűnő változás, hogy jóval több a kiállító az idei  oberwarti Inform vásáron. A száznyolcvan cég nem csak a csarnokokat, hanem a rendelkezésre álló szabad területet is jól benépesítette.

Tapasztalataink szerint a legtöbb cég a környékről, Burgenlandból érkezett, de bemutatkoznak  német és magyar, valamint  macedón  vállalkozások is. A szerda délelőtti  vásárlátogatásunk során két vasi kiállítóval találkoztunk: a kovácsoltvas termékeket készítő szentgotthárdi Vörös Jánossal, valamint a sárvári termálkristályra alapozó Sárvári Therápia Centrumot.

A további magyar kiállítók Zalaegerszegről, Sopronból, Pécsről, Lápafőről  s Budafokról érkeztek, s ruházati termékeket, kerámia árukat és bútorokat  állítottak ki. S volt magyar lángos is, igaz, hogy egy burgenlandi magyar vállalkozó készítette.

Az idei Informon egyébként  számos kulináris érdekességre számíthatnak a látogatók. Kóstolgathatnak finom sajtokat, kolbászokat,  pékárukat. A Slow Food  főzőcske keretében helyi  ételekkel ismerkedhetnek. Szerdán a Tschida család sütött-főzött. Előbb mosonbánfalvai esküvői káposztát, majd délután mangalicaszalonnába göngyölt harcsát és paradicsomos káposztát. 

Az öt nap alatt  programok sorát rendezik. Ezek között  vannak szakmai előadások, valamint  állatbemutatók is. A harmónikazene a kiállítás  több pontján is felcsendül. Ami nem véletlen, hiszen több standot is elfoglalnak ezek a hangszerek.

A kiállítás központi témái közé tartozik még az egészségmegőrzés és a wellness is, több kiállító jelentkezett  ilyen  termékekkel és szolgáltatásokkal. Figyelemre méltóak azok a kis házi malmok, amelyek frissen állítják elő a gabonából a kívánt minőségű lisztet.

A kiállításról nem  hiányoznak a ruházati cikkek sem, míg a szabadterületen az autók mellett ott sorakoznak a különféle, a házak körül használatos gépek. Ezúttal is sokan voltak kíváncsiak az önjáró fűnyíró működésére. Ami számunkra kissé meglepő volt: a burgenlandi katonai kommandó mint kiállító  jelenléte a vásáron.

A kiállítás rendezői gondoltak a gyermekekre is. Amíg a szülők a vásár más részeit tekintik meg, addig gyermekeik számára a  vidámpark kínál időtöltési lehetőséget. A csarnokban pedig a gyermekek  közelről megszemlélhetik a  tehenet, lovakat és a más állatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!