Ingyenesen letölthető albummal jön a Magashegyi Underground

Hamarosan elkészül a népszerű alternatív csapat, a Magashegyi Underground első albuma, amelyet ingyenesen le lehet majd tölteni az együttes honlapjáról.

Vas Népe

Egyelőre nincs végleges címe a bemutatkozó albumnak, amely várhatóan áprilisra készül el és ingyenesen letölthető lesz a Magashegyi Underground honlapjáról. Fizikai formátumban, CD-ként ősszel lesz majd elérhető a lemez. "Mára eljutottunk odáig, hogyha azt akarjuk, hogy az emberek hallják a zenénket, tudjanak róla, akkor ingyenesen letölthetővé kell tennünk. Szerintünk jó az ingyenes letöltés megoldás és tudomásul kell venni, hogy a hagyományos értelemben vett CD-piac a múlté" - mondta Bocskor Bíborka, a csapat énekesnője az MTI-nek.

A Magashegyi Underground 2007 májusában alakult, azóta voltak felfelé és lefelé ívelő periódusok, leállás. Bocskor Bíborka ezzel kapcsolatban kiemelte: el kellett telnie egy kis időnek ahhoz, hogy a zenekar tagjai megértsék, mit akarnak együtt csinálni. Hozzátette: az együttesben való zenélést elsősorban azért élvezi, mert hatalmas szabadság van benne. Az énekesnő mellett jelenleg a feloszlott Kaukázus négy tagja (Demeter Zoltán basszusgitáros, Fodor Máriusz billentyűs, Fűrész Gábor gitáros és Toldi Miklós dobos), valamint Szalai Anesz vokálos alkotja a zenekart, amelyben gyakori közreműködő Bakai Márton hegedűs, Songoro Fatime szaxofonos, Songoro Mihály trombitás és Nagy Ábel pozanos.

Mint elmondta, az albumon szerepelni fognak a nemrég Szívtakarítás EP címmel már ingyenesen letölthetővé tett dalok is, tehát a Szívtakarítás, a Szabó T. Anna költőnő versére készített Kockarap, az Amorf Ördögökből és Péterfy Bori & Love Bandből ismert szerzőpáros, Tövisházi Ambrus és Tariska Szabolcs ötlete alapján készített Berekerdő balladája, valamint a Salátaleves. Az új anyag zenéjét a Fodor-Fűrész páros jegyzi, a legtöbb szöveget a már említett Tariska Szabolcs írta, de Bocskor Bíborka is szerzett néhányat.

"Tariska Szabolccsal most ismerkedünk, őszinte stílusa, ami egyszerre nagyvárosi és vidéki, és friss költői képei tetszenek a zenekarnak. A tizenegy dalból kettőhöz írtam én a szöveget, a Fogd és fusshoz, valamint a Salátaleveshez; utóbbi egy erdélyi étel receptjét tartalmazza, úgy is mondhatnám, hogy gasztrodiszkó" - fejtette ki Bocskor Bíborka. A Magashegyi már első dalával, a Szeplős vállal népszerű lett 2007-ben, elsősorban a számhoz Gróf Balázs által készített animációs klip miatt, amelyet már csaknem egymillióan néztek meg a YouTube portálon.

"A jövő héten forgatjuk le új klipünket a Szívtakarítás című dalhoz, de most nem animációs megoldást választunk; a történet az extázis anatómiájának vizsgálatáról szól" - jegyezte meg a frontember. A zenekar mostanában "partizánkoncerteket" ad, ami azt jelenti, hogy mindenféle előzetes bejelentés nélkül, váratlanul megjelennek kávézókban, különböző helyeken és eljátszanak néhány dalt. "Az egész még a zenekar őskorában egy aluljáróturnéval kezdődött és ezt szerettük volna folytatni valahogy. A mostani akciók részben arra is szolgálnak, hogy sajátos módszerekkel tudassuk az emberekkel: megint létezünk, jó hangulatot tudunk csinálni, meg az egész nem arctalan. Az embereknek tetszik, sokan visszajeleznek interneten. Kedvenc történetem, hogy mentünk kávézóról kávézóra, és közben lementünk az Astoria aluljáróba, ahol egy fiú gitározott. Kiderült, hogy portugál, megmutattuk neki egyik dalunk három akkordját, és aztán együtt eljátszottuk. Szuper volt!" - idézte fel Bíborka.

A Magashegyi Underground a partizánkoncerteket szeretné továbbfejleszteni: előfordulhat, hogy középiskolákban vagy idősek otthonában is megjelennek majd, meg vidéken. A legjobban ugyanis a koncertezést szeretik, 2010-ben a lehető legtöbbet akarnak színpadon tölteni, kisebb helyeken és nagyobb fesztiválokon egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!