Integrált közösségi tér a nádasdi művelődési házban

Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kezdte meg működését Nádasdon.. A fejlesztést, a művelődési ház felújítását uniós pályázaton elnyert támogatás tette lehetővé.

Simon Erzsébet

Nem szokványos falunapokat tartottak a hét végén a községben. A számos kulturális, sport- és egyéb szórakoztató programok mellett átadták a felújított és bővített művelődési házat. A fejlesztést mintegy 185 ezer eurós közösségi támogatás tette lehetővé. Az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér kialakítására az Együtt Nádasdért Faluszépítő és Fejlesztő Kulturális Egyesület a községi önkormányzattal illetve a Széchenyi István ÁMK-val karöltve pályázott. A kétfordulós pályázat sikere nemcsak arra jelentett garanciát, hogy az épületet renoválhatják, hanem tartalmi fejlesztés megvalósítására is lehetőséget nyújtott.

Felújították a művelődési ház fűtési rendszerét, korszerűsítették a víz-, a szennyvíz- és az elektromos rendszert, kicserélték a hideg- és melegburkolatokat, az elavult nyílászárókat. Bővítették is a területet: fogadóteret, akadálymentesített bejáratot, fedett babakocsi és biciklitárolót alakítottak ki, valamint megújult az intézmény külső arculata is. Az építési beruházás kiegészítéseként - segítve az intézmény széleskörű kulturális, közösségi munkáját - a tartalmi fejlesztéshez szükséges eszközök és bútorok beszerzésére is sor került. Így az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér a jövőben helyszíne lesz a Magyar Nemzeti Vidéki hálózat tájékoztatási pontjának. Elősegíti a lakosság, a vállalkozások információhoz való hozzájutását. Teleházként, eMagyarország Pontként, elektronikus közigazgatási végpontként működik. Ifjúsági, közösségi, közművelődési programok zajlanak itt, az informatikai kapcsolat segítségével mozgókönyvtári szolgáltatást is nyújtanak. A beruházásnak és a tartalmi fejlesztésnek köszönhetően Nádasd művelődési háza a mikrotérség legmodernebb integrált közösségi és szolgáltató terévé válhat. A megújult intézményt Kovács Ferenc megyei közgyűlési elnök, Karvalits J. Zoltán polgármester, Földes Tímea egyesületi elnök avatta fel szombaton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!