Iseum-projekt: jog-viták miatt áll

Jogi csűrcsavar miatt elméletileg megakadt az Iseum-projekt: a közbeszerzési pályázat eredményét vitató támadások miatt.

Merklin Tímea

Az építőipar és a régészek tovább dolgoznak, de jogilag álló helyzet alakult ki, mivel a közbeszerzési pályázaton nem nyertes harmadik megtámadta a közbeszerzési eljárás eredményét. Az önkormányzat ezt követően jogorvoslattal élt, melynek eljárása jelenleg is folyik.

- A Nemzeti Fejlesztési Ügynökséggel folytatott konzultáció szerint a projektet a kötelező protokoll szerint elindított szabálytalansági eljárástól függetlenül folytatni kell. Az eljárás időszakára a további NFÜ-s kifizetéseket felfüggesztették. Az ügy várhatóan januárban lezárul, ezen időszakban az önkormányzatnak kifizetési kötelezettsége nincs - mondta Lakézi Gábor, a városfejlesztési osztály vezetője, az Iseum-projekt önkormányzati felelőse.

Sajnálatos, hogy a bonyolult és nem életszerű közbeszerzési szabályozás egyre több teret ad a jogviták elindításához. Az ilyen jogvita elhúzódásokat okozhat, és veszélyezteti az eu-s pályázatok előírt határidőn belüli megvalósítását. Ha elakad a folyamat, nehéz sikerre vinni, szélsőséges esetben megvonhatják a támogatást részben vagy egészben; az ellehetetlenülő helyzetben bizonyítani kell, hogy az ok a pályázón kívül áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!