Itt a 2011-es Ford Focus - elektromos sportautók, hibridek és kisautók Detroitban

Detroitban, az Amerikai Egyesült államok autóiparának fellegvárában a kisautóktól várják a jövőbeni sikereket és bemutatták a Ford Focus 2011-es modelljét is. Emellett egyre több a hibrid autó is.

Garai Antal 'Atom'

Nagyot fordul a világ, Detroit nagy dobásaként emlegeti az amerikai szaksajtó, hogy az Egyesült Államok autóiparának fellegvára a kis kocsik fejlesztésétől várja a jövőbeni sikereket. A héten megnyíló észak-amerikai nemzetközi autóshow-n. Az idei szalonon már nem a truck-ok és a terepjárók állnak a figyelem középpontjában, hanem az olyan kis méretű autók, mint a Ford Fiesta vagy a Chevy Cruze, a Fiat 500-as, illetve a Chevy Aveo. Az autóshown kiállítják a Ford Focus 2011-es modelljét is, így már előre gyönyörködhetnek az újabb ráncfelvarráson átesett Focus vonalaiban.

Na attól nem kell félnünk, hogy ezentúl minden amerikai megpróbálja magát begyömöszölni a Hummer után egy Fiat 500-asba, viszont jó hír, hogy a hibrid autók (és azok motorjainka) fejlesztése is egyre előrébb jár, a kiállításon a Honda és a Toyota is kiállítja hibrid autóit, de az Audi sem hagyta otthon az E-tron, az elektromos sportautót, ami a tavaly bemutatott Dodge Circuit, a gazdagok játékszerének számító Tesla Roadster után egy olyan tanulmányautó, amit eltudunk képzelni éveken belül az utakon.

A hibrid Honda CR-Z, melyben nem csak a legutóbbi Civic vonalait véltük felfedezni, hanem az egykori CR-X-ét is

A Toyota is bemutatta újabb hibridjét, bár a Prius még mindig népszerű modell a környezetbarátok körében.

A BMW Mini Beachbombert nagy érdeklődés övezte az autóshow megynyitása előtt tartott sajtónapon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!