Ittas volt a Bodnár által elütött kerékpáros (Frissítve: a DVSC átvállalja a temetés költségeit)

Budapest - Ittas volt a Bodnár László, a Debrecen labdarúgója által halálra gázolt kerékpáros - derül ki a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség keddi közleményéből.

MTI

A megyei rendőr-főkapitányság kedden kapta meg az előzetes igazságügyi orvos szakértői véleményt az elgázolt férfi boncolásáról, és ez kimondja, hogy a férfi a halála időpontjában „igen súlyos alkoholos befolyásoltság alatt állt”. A rendőrségi vizsgálat azt is megállapította, hogy a láthatósági mellényt viselő biciklis az út felezővonalának közelében haladt, amikor az autó hátulról elütötte. 

Bodnárt megszondáztatták a helyszínen, de a teszt nem mutatott ittasságot. Az ügyben a megyei főkapitányság halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt folytat büntetőeljárást. 
 
A rendőrség közlése szerint még nem készült el az igazságügyi műszaki szakértő jelentése, amely többek között arra ad választ, hogy a gépkocsi mekkora sebességgel haladt a baleset bekövetkeztekor. A sportolót csak ezután hallgatják ki, és "a felelősség kérdésének mérlegelésére csak ezt követően kerül sor".

Bodnár az eset miatt úgy döntött, hogy nem vállalja a szereplést a válogatott szombati, a svédek és jövő szerdai, a portugálok elleni világbajnoki selejtezőjén.

A debreceni labdarúgóklub átvállalja annak a férfinak a temetési költségeit, akit Bodnár László, az együttes futballistája gázolt halálra péntek este.

"Úgy gondoltuk, hogy felkeressük az elhunyt hozzátartozóit, és részvétünket fejezzük ki a klub vezetői, játékosai és szurkolói nevében. A DVSC Futballszervező Zrt. vállalta, hogy a temetés költségeit magára vállalja" – mondta a klub hivatalos honlapjának kedden Szilágyi Sándor cégvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!