Izraeli légi csapás Gázára, egy halott

Ismét támadás érte Izrael területét kedd este a Gázai övezetből, majd szerda hajnalban Izrael légi csapásokkal megtorolta ezt. A légitámadásban meghalt egy palesztin - közölték palesztin források.

MTI

Az Izrael területét érő rakéta nem követelt áldozatot és nem okozott anyagi kárt sem. Az izraeli légierő két támadást hajtott végre az övezetben, mindkettőt Rafah városnál. Az egyikben egy motorkerékpáron utazó két palesztint vett célba, a másikban pedig egy csempészalagutat az övezet és Egyiptom határán.

Mindkét motoros megsebesült, az egyik halálosan - közölték palesztin kórházi források és az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet, amelynek állítása szerint saját katonai szárnyához, az al-Kudsz Brigádokhoz tartozott a két palesztin. 

Az alagút elleni izraeli támadásról palesztin biztonsági források számoltak be, illetve mindkét légitámadás tényét megerősítette az izraeli hadsereg.

Körülbelül két héttel ezelőtt a korábbi időszakhoz képest intenzívvé váltak a Gázai övezeti palesztin fegyveresek és az izraeli hadsereg közötti támadások. A palesztinok több tucatnyi rakétát és aknagránátot lőttek ki izraeli területekre, amire a hadsereg rendre légi csapásokkal, illetve harckocsikból leadott lövésekkel válaszolt.

A palesztin lövedékek néhány izraeli lakos sebesülését okozták, az ellencsapásokban viszont meghalt tíz palesztin, közöttük négy polgári lakos. Szombaton palesztin csoportok - köztük a Gázai övezetet ellenőrző Hamász - közölték, hogy készek a tűzszünetre, ha Izrael is betartja azt. Ezután abbamaradtak az intenzív ütésváltások.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!