Január 1-től kft. a Vas Megyei Temetkezési Vállalat

Vas Megye Közgyűlése döntése értelmében január elsejétől gazdasági társaságként műköik tovább a Vas Megyei Temetkezési Vállalat.

Erős D. Zoltán

Vas Megye Közgyűlése és Kőszeg képviselő-testülete novemberben döntött arról, hogy gazdasági társasággá alakítja a két önkormányzat közös tulajdonában lévő Vas Megyei Temetkezési Vállalatot.

Kőszeg - amelynek részesedése a tulajdonból 0,06 százalék - kinyilvánította szándékát arra, hogy tulajdonosként részt kíván venni a kft. megalakításában, ám az átalakulással kapcsolatos költségeket nem tudja vállalni.

A megyei közgyűlés ennek megfelelően határozott úgy, hogy a Vas Megyei Temetkezési Vállalat jogutódjaként 10 millió forint törzstőkével korlátolt felelősségű gazdasági társaságot hoz létre. Ebben 99 százaléka lesz a megye, s 1 százalék Kőszeg részesedése. (Ez utóbbi növekedését a jogszabályi előírásoknak való megfelelés tette szükségessé.) A társaság tevékenysége azonos az átalakuló vállalat tevékenységével.

Ez azonban csak az első lépcsőfoka a változásoknak. A hatékonyabb gazdálkodás érdekében a megyei közgyűlés határozott arról is, hogy az átalakulással létrejött kft.-t beolvasztja a Vas Megyei Önkormányzat Vagyonkezelő Kft.-jébe. Erről a megye meghozta az elvi döntést, amelynek gyakorlati magvalósulása április elsejei hatállyal történik meg. Ennek során megszűnik a beolvadó kft., annak vagyona az általános jogutódra, a Vas Megyei Vagyonkezelő Kft.-re száll át.

Ezzel együtt a közgyűlés döntött arról is, hogy a temetkezési vállalat székhelyéül működő ingatlant a átminősíti korlátozottan forgalomképes ingatlanná...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!