Játékszenvedély: milliókat sikkasztott egy postai dolgozó

Játékszenvedélye miatt milliókat sikkasztott el egy veszprémi postai dolgozó, aki kedden önként jelentkezett a rendőrségen; a nő ellen jelentős értékre elkövetett sikkasztás bűntette miatt indítottak eljárást.

MTI

A postai dolgozó az utóbbi években az interneten több szerencsejáték-oldalra is regisztrált és rendszeresen játszott. Kezdetben a családtagjai bankszámláján lévő összegeket játszotta el, majd az ügyfelek pénzéhez "nyúlt hozzá", hogy olthatatlan játékszenvedélyét kielégíthesse - mondta Frankó Marianna, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
   
A nő egy ügyfél bankszámlájáról többször vett le pénzt, illetve utalt át 200 ezer forintot a saját számlájára. Egy másik ügyfélnek a befektetési számláját dézsmálta meg (arról egymillió forintot vett le), másnak a számlájáról pedig 800 ezer forintot játszott el - tette hozzá a sajtóügyeletes.
   
Közlése szerint a postai dolgozó a pénztárbizonylaton az ügyfelek aláírását meghamisította, az ügyfél címe helyett pedig az általa megadott e-mail címet rögzítette a rendszerben, így az egyenlegértesítés el sem jutott az ügyfelekhez.    

Olyan ügyfél is volt, akinek a gyanúsított egyszerűen megszüntette a bankbetétjét, s két részletben összesen 2,7 millió forintot vett fel - mondta a sajtóügyeletes, megjegyezve, hogy a nő minden pénzt internetes szerencsejáték-oldalakon játszott el.
   
A jelenlegi adatok szerint mintegy négymillió forintot sikkasztott el a veszprémi postai alkalmazott - közölte Frankó Marianna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!