Jótékonysági bál Szombathelyen: rotarysok a fiatalokért

A Szombathelyi Rotary Club elegáns bálja hagyományosan egyben jótékonysági bál is. Szombaton hajnalig tartott a Claudius Hotelben, közben kétféle díjátadót is tartottak.

Némethy Mária

Mint tudjuk, a Rotary Club olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot, s szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. A Szombathelyi Rotary Club tagjai is ilyen alapelveket vallva farsangban hagyományosan jótékonysági bált rendeznek. Ilyen volt a szombati a Claudius Hotelben. Ennek bevételét is közhasznú célra, fiatalok megsegítésére fordítják. Az idén a gencsapáti gyermekotthont támogatják belőle és nemzetközi diákcsere programot is. 

2000 óta adják át ilyenkor első elnökükről, Kiss Sándor szobrászművészről elnevezett művészeti díjat. Ezt öttagú kuratórium ítéli oda, s  35 év alatti Vas megyei kötődésű művész kaphatja. A kétszeres Munkácsy-díjas szobrászművész  önarcképét mintázó bronz plakett mellé jelentős anyagi támogatás is jár. A bálban a Kiss Sándor-díjat egy toronyi testvérpár, a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanuló Osztrosits Éva és Osztrosits Eszter vehette át. Őket majd a rotarysok tavaszi jótékonysági koncertjén ismertheti meg a nagyközönség, a szombathelyi szimfonikusokkal lépnek fel.

Az idei bál érdekessége volt, hogy Süle Sándor elnök javaslatára a Rotary alapítójáról, Paul Harrisről elnevezett díjat vehetett át a klubban végzett kimagasló tevékenységéért Kiricsi György, Lakézi Gábor és Mihalcsics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!