Jövő hétfőn kezdődik a Balatoni nyár a köztévében és a közrádióban

Június 20-án, hétfőn kezdődik, és kilenc héten át tart a Magyar Rádió és a Magyar Televízió nyári információs műsorfolyama, amely naponta jelentkezik a Balaton partjáról - mondta el Cserháti Ágnes, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szóvivője szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

MTI

Az m1 délelőttönként élő adásban jelentkezik a Balaton partjáról, majd délután összefoglalót láthatnak a tévénézők. Az m2-n kora délután ismétlik az élő műsort, délután pedig az MR1-Kossuth Rádió sugároz félórás műsort a révfülöpi stúdióból.
   
A Magyar Televízió - szemben a kereskedelmi televíziók nyári passzív műsorpolitikájával - szórakoztató információs műsorfolyamot indít június 20-án - mondta az MTV intendánsa. Rákay Philip hozzátette: a korábban szinte soha nem látott közmédiabeli összefogással kívánják bizonyítani, hogy érdemes, sőt kötelező felfedezni Magyarország tájait.
   
Gazsó L. Ferenc, az MTVA közéleti főszerkesztője, az MR1-Kossuth Rádió intendánsa a közmédia átalakulásában mérföldkőnek nevezte a nyári közvetítéssorozatot. Mint elmondta: valódi értékek mentén, színvonalasabb, nézhetőbb és hallgathatóbb műsorokkal kívánnak szórakozást nyújtani. Gazsó L. Ferenc hozzátette: a www.hirado.hu weboldalon a közvetítések szüneteiben is hasznos információkat találhatnak az érdeklődők.
   
A Magyar Televízió június 20. és augusztus 19. között naponta 5 órányi műsort ad a Balaton partjáról. Hétköznaponként délelőtt 9 és 11 óra között, míg hétvégenként reggel 5 óra 50 perctől 9 óráig tart az élő közvetítés az m1 műsorán. Az adást 13 órától ismétli az m2, míg délután 5 óra előtt 10 perccel kezdődik a nap 50 perces összefoglalója.
   
Az MR1-Kossuth Rádió a délután fél 4-kor kezdődő Közelről című műsorában ad félórás tájékoztatást a Balaton partjáról.
   
A Magyar Televízióban Nagy Judit és Gundel-Takács Gábor, Jegyes-Tóth Kriszta és Menczer Tamás, valamint Novodomszky Éva és Gaskó Balázs műsorvezető-párosok váltják majd egymást hetente.
   
A Magyar Rádiót Bera Emese, Zsoldos László, Emesz Lilla és Pusztai Balázs tudósítja - ugyancsak heti váltásban. Az adások műsorvezetője Vízy Dorka lesz.
   
A révfülöpi mólóról jelentkező magazinműsorban az aktuális hírek és programok mellett stúdióbeszélgetéseket, élő kapcsolásokat és különféle szórakoztató produkciókat is láthatnak a nézők. A műsorban egyebek mellett az Anna-bálról, a Balaton-átúszásról, a Művészetek Völgye és a Balaton Sound eseményeiről, valamint a Kékszalag vitorlásversenyről is tudósítást láthatnak a nézők.
   
A Balatoni nyár műsorának egyik különlegessége lesz a Fogj szelet! című rovat, amelyben Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó próbál megtanulni vitorlázni.
   
A műsor készítői a Balaton és környéke legjellegzetesebb figuráit kívánják bemutatni, de közismert emberek kevéssé ismert oldalával is megismerkedhetnek a nézők. A produkciót segítik a Somogy Televízió munkatársai is, akiknek "helyismerete megfizethetetlen" - fogalmazott a sajtótájékoztatón Kresz László, a helyi televízió főszerkesztője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!