Kamion és autó karambolja: életveszélyben a Daewoo sofőrje (fotókkal)

Vát, Sárvár - Súlyos, életveszélyes állapotban szállították a mentők kórházba azt a szombathelyi férfit, aki vasárnap 11 óra körül frontálisan ütközött egy betonszállítóval.

Benkő Sándor - Takács Gábor

Vasárnap délelőtt 11 óra körül riasztották a mentőket, tűzoltókat, rendőröket a 88-as számú fóút Sárvár és Vát közötti szakaszára. 

Szombathely felől érkezett Sárvár irányába egy Daewoo Nexia. A személyautó fokozatosan tért át a szemközti sávba, ahonnan egy kavicsot szállító kamion közeledett.

A kamionsofőr észlelte ugyan a szokatlan manővert, teljesen lehúzódott az útról, lehajtott a padkára, majd az árokba, végül a repceföldre sodródva bebicskázva állt meg. 



A karambolt mégsem tudta kivédeni, az autók sarkai ütköztek.  A személyautót, amiből a tűzoltók a mentők segítségével tudták kiszabadítani az eszméletlen sofőrt, ronccsá törte az ütközés ereje.



A 88-as út Sárvár és Vát közötti szakaszát több órán keresztül lezárták a helyszínelés idejére. 



Még nem tudni, hogy miért tért át a személyautó sofőrje a másik oldalra, szakértő bevonásával tart a vizsgálat. Mindenesetre az elsődleges adatok alapján felmerült a szándékosság lehetősége is.





Fotók: Benkő Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!