Kamionbaleset a 86-os főúton: tűzoltók mentették a vizet

Csorna (MTI, Kisalföld) - Az útpadkára sodródott, majd az utat elzárva felborult egy ásványvizet szállító kamion Csorna és Szombathely között, a szanyi elágazónál, a 86-os főúton. A tűzoltók kézzel rakodták az át a palackokat, órákig tartott a műszaki mentés.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Kamion csúszott borult fel  a Csorna - Szombathely közötti 86-os főúton a szanyi elágazásnál hétfő délután. Személyi sérülés nem történt, a műszaki mentés idején rendőrség irányítja a forgalmat - tájékoztatta a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t. 

Kocsis Tünde alezredes elmondta: a forgalmat szakaszosan engedik, rövidebb-hosszabb ideig teljes útzárral, illetve félpályás tereléssel kell számolniuk az arra közlekedőknek. 

A kamion rakterében lévő üdítős palackokat kézzel rakják le, csak azt követően tudják a járművet daruval "talpára állítani" - mondta Kanzler Sándor, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletese. Ebben a munkában a kapuvári tűzoltók és önkéntes tűzoltók is közreműködnek - tette hozzá az ügyeletes. 

A kisalfold.hu úgy értesült, hogy a teherautót vezető férfi a rendőröknek  azt mondta, Csorna felé haladva kapta a defektet, melynek következtében a kamion először a padkára sodródott, majd onnan visszatérve vezetője elvesztette uralmát a jármű felett, mire az felborult. A szállítmányt a csornai tűzoltók rakták át egy másik kamionba. A műszaki mentés több órán át tartott, melyben a katasztrófavédelem egyik daruja is részt vett.



Borulás után - Kép forrása és még több felvétel: kisalfold.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!