Káosz! Szlalomozó mentőautó a jelzőtáblák között

Kedden délelőtt a Zanati úton két forgalmi sávot lezártak, annak okán, hogy csapadékelvezető csatornát építenek. A helyszínen munkásokkal nem, káosszal viszont találkoztunk.

Takács Gábor

Sárga felfestések, jelzőoszlopok, két sávon lépésben araszoló kocsik, türelmetlen sofőrök. – Miért kellett ma lezárni az utat, amikor csak szerdán kezdődik itt a munka? – mérgelődött az egyik sofőr.

Az autósokat hirtelen érte a korlátozás, a kedd délutáni csúcsforgalomban teljesen bedugult a környék. A Nádasdy Ferenc utcából négy-öt lámpaváltás után sikerült rákanyarodni a Zanati útra. Egy szirénázó mentőautó a feltorlódott kocsisort pedig csak a jelzőoszlopok között szlalomozva tudta kikerülni.

Szerdán is kimentünk a helyszínre, a munkások ekkor már a betont törték. Így legalább novembertől a felhőszakadások után az alaposan feltelt Zanati úti aluljárót nem kell majd lezárni. 

A kivitelező türelmet kér a lakosságtól, azt ígérik, hogy október végéig befejezik a munkát. A négy sávból kettő éjjel-nappal le lesz zárva.

A Széll Kálmán utcai felfordulás még csak az imént ért véget, máris újabb nehézségbe ütköznek az autósok, viszont ha ez nincs, akkor az első zivatar után azon mérgelődnének a sofőrök, hogy miért nem tudják már megcsinálni úgy a felüljáró vízelvezetését, hogy az ne teljen meg vízzel egy nagy zápor után.

Aki a Zanati úton jár, ha teheti kerülje el a reggeli és a délutáni csúcsban, vagy induljon hamarabb, mert torlódásokra számíthat.

Forgalomkorlátozás a Zanati úton:

Az I. építési ütemben, várhatóan október 13-19. között, az aluljáróban a városközpontból kivezető két forgalmi sáv kerül lezárásra.

A II. építési ütemben, várhatóan október 19-22. között, mindkét irányban a belső forgalmi sávok kerülnek lezárásra.

A III. építési ütemben, várhatóan október 22-30. között, az aluljáróban a városközpontba bevezető két forgalmi sáv kerül lezárásra.

A IV. építési ütemben, várhatóan. október 25-30. között, a városközpontból kivezető két forgalmi sávot le kell zárni.

Az V. építési ütemben, várhatóan október 25-30. között, közvetlenül a Pálya utcai csomópont előtt a városközpontból kivezető két forgalmi sávot le kell zárni.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!