Káosz: váratlanul érté a súlyponti kórházat a zalaegerszegi intézmény leállása (frissítve)

Szombathely - Szerdán egy meghibásodott főkapcsoló miatt órákig áram nélkül maradt a Zala Megyei Kórház. Délután az egészségügyi intézménynek sikerült főkapcsolót szerezni, a helyreállítási munkálatokkal este 21 órára végeztek. A nap folyamán több beteget szállítottak a zalaegerszegi kórházból a Markusovszky kórházba - emiatt azonban nehézségei támadtak az intézménynek.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Online szerkesztőségünkhöz eljutott, meg nem erősített információk szerint a délután folyamán több beteget szállítottak Zalaegerszegről a szombathelyi Markusovszky kórházba. Úgy tudjuk, hogy ezeket a pácienseket a sürgősségi osztályon helyezték el, s hogy emiatt nehézségei támadtak az intézménynek. 

Információink szerint a kórház ügyeletes orvosait nem is értesítették az esetről, és a sebészeti osztályon sürgősen meg kell műteni egy Zalaegerszegről acut hasi kórképpel érkezett beteget. Azt a hírt pedig Zalából kaptuk, hogy Egerszegről gerincvelő sérülés gyanújával is érkezik az este során beteg Szombathelyre. 



Zalaegerszegről több súlyos beteget is Szombathelyre szállítottak  Fotó: Bonyhádi Zoltán

A zalai megyeszékhelyen is érdeklődtünk: a zalaegerszegi mentőszolgálat mentésvezetője, Ács István megerősítette, hogy az áramszünet miatt több beteget szállítottak el, illetve szállítanak el a Zala Megyei Kórházból. 

Összesen 10-12 páciensről van szó, akik könnyebb sérüléssel kerültek a zalaegerszegi kórházba - ezeket a betegeket Szombathelyre, Nagykanizsára és Keszthelyre vitték el a mentők. Ács István tájékoztatása szerint a Vas megyei megyeszékhelyre 2-3 beteg került. 

Vészhelyzet a zalaegerszegi kórházban - olvassa el a nap történéseit, kattintson az alábbi címre: 

Vészhelyzet a megyei kórházban - Az áramszünet miatt egyes betegeket más kórházakba szállítanak



Szerda délelőtt 10 órától nincs áram a Zala Megyei Kórházban



Pillanatkép az egerszegi rendelőintézetből
 
Fotók: Zalai Hírlap - Katona Tibor

További fotókért kattintson IDE! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!